Gluteenittomat lihapyörykät
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
1 | sipulia |
2 rkl | ruokaöljyä |
400 g | naudan jauhelihaa, 10 % rasvaa |
1 dl | gluteenitonta perunakuitua |
2 dl | kasvirasvakermaa, 15 % rasvaa |
1 | kananmuna |
⅔ tl | suolaa |
½ tl | mustapippuria rouheena |
1 tl | paprikajauhetta |
½ tl | maustepippuria jauhettuna |
1 tl | kuivattua persiljaa |
Kuori ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Laita paistipannu lämpenemään liedelle ja lisää siihen ruokaöljy. Lisää sipulit kuumalle paistinpannulle ja paista miedolla lämmöllä noin kaksi minuuttia. Siirrä paistinpannu pois kuumalta levyltä ja jätä sipuli odottamaan murekemassaan lisäämistä.
Ota kulho murekemassan tekoa varten. Lisää kulhoon kasvirasvakerma, perunakuitu, mausteet ja sipuli. Sekoita kaikki tasaiseksi ja anna turvota noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon kananmuna ja jauheliha. Vaivaa taikinaa niin, että murekemassasta tulee tasaista.
Laita uuni lämpiämään tasalämmölle 200 asteeseen.
Pyörittele murekemassasta samankokoisia lihapullia leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Murekemassasta tulee noin 28 lihapullaa. Paista lihapullat uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.
Vinkki: Perunakuidun voi korvata samalla määrällä gluteenittomia korppujauhoja.
Resepti: Sirpa Gylling, Keliakialiitto
Kuva: Tuulamaria Lempiälä, Keliakialiitto
Kokonaisrasva: | 10,70 g |
---|---|
Rasvasta tyydyttynyttä: | 3,58 g |
Hiilihydraatit: | 1,83 g |
Suola: | 0,77 g |
Annoksen hinta
Noin 28 kappaleen hinta yhteensä on alle 6 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.
Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta
Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Arkiruokaa Gluteeniton one pot -pata broilerista
-
Arkiruokaa Gluteenittomat krutongit
-
Arkiruokaa Gluteenittomat pinaattiletut
-
Arkiruokaa Gluteeniton jauhelihakeitto
-
Arkiruokaa Gluteeniton kananmuna-kasviswokki