Gluteenittomat tortillat jauhelihatäytteellä
Valmistusaineet
8 annosta
Huom! Varmista alkuperäisestä ohjeesta aineiden mittasuhteet. Annoslaskuri perustuu tekniseen laskukaavaan eikä se muuta ohjeen tekstiä. Annosmäärän muuttaminen voi vaikuttaa myös paistoastian kokoon ja kypsennysaikaan. Voimme vastata vain alkuperäisten ohjeiden laadusta.
Määrä | Ainesosa |
---|---|
Täytteen valmistaminen | |
1 rkl | ruokaöljyä |
1 | sipuli |
200 g | naudanjauhelihaa, 10 % rasvaa |
⅓ tl | mustapippurirouhetta |
ripaus | chilijauhetta |
1 | valkosipulinkynsi |
1 tl | paprikajauhetta |
⅓ tl | suolaa |
100 g | kidneypapuja säilykkeenä |
100 g | säilyke- tai pakastemaissia |
Tortillalettujen valmistaminen | |
2 dl | vettä |
1 tl | psylliumkuorijauhetta |
½ tl | suolaa |
2 dl | gluteenitonta tummaa jauhoseosta (esimerkiksi Pirkka) |
1 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
½ dl | ruokaöljyä |
Tortillatäytteen valmistaminen
Kuori ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi.
Laita paistinpannu lämpenemään liedelle ja lisää siihen ruokaöljy.
Lisää kuumalle paistinpannulle kuutioitu sipuli ja paista miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää joukkoon jauheliha ja paista kypsäksi.
Lisää mausteet, maissi ja pavut jauhelihan joukkoon.
Jatka paistamista vielä noin viisi minuuttia, jotta tortillatäyte on kokonaan lämmin. Tarjoile kauratortillaletun, tuoreiden kasvisten, salsan ja valkosipulikastikkeen kanssa.
Tortillalettujen valmistaminen
Ohjeesta tulee kaksi tortillaa yhtä henkilöä kohden.
Mittaa lämmin vesi kulhoon. Lisää veden joukkoon psylliuminkuorijauhe ja sekoita tasaiseksi.
Anna turvota noin 10 minuuttia.
Lisää joukkoon jauhot ja ruokaöljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina kahdeksaan samankokoiseen osaan. Leikkaa leivinpaperista kaksi samankokoista noin 20 x 20 senttimetrin kokoista palaa.
Laita taikinapala toisen leivinpaperin päälle ja taputtele hieman litteämmäksi. Aseta toinen leivinpaperi taikinan päälle ja kauli taikinalettu kaulimella ohueksi. Poista päällimmäisenä ollut leivinpaperi letun päältä varovasti.
Laita paistinpannu lämpenemään liedelle. Kuomoa tortillalettu kuumalle paistinpannulle leivinpaperin avulla ja paista noin kaksi minuuttia molemmin puolin niin, että tortillalettu saa kauniin ruskean värin. Poista päällimmäinen leivinpaperi, kun lettu on kokonaan kosketuksissa paistinpannuun.
Tortillaletut kannattaa säilyttää paistamisen jälkeen tuorekelmulla suojatulla lautasella, koska gluteeniton tortillalettu kuivuu helposti.
Vinkki: Tarvittaessa valkosipulin voi jättää pois täytteen mausteista. Voit korvata valkosipulin esimerkiksi lisäämällä chilin määrää, jos pidät mausteisemmasta ruuasta.
Jos lettuja tulee liikaa omaan tarpeeseen, kannattaa ne pakastaa toista kertaa varten. Letusta saa tehtyä esimerkiksi nopeita välipaloja valmistamalla niistä lämpimiä pikapizzoja tai quesadilloja
Resepti: Sirpa Gylling, Keliakialiitto
Kuva: Tuulamaria Lempiälä, Keliakialiitto
Kokonaisrasva |
3,93 g |
---|---|
Rasvasta tyydyttynyttä: |
1,05 g |
Hiilihydraatit: |
17,01 g |
Suola: | 1,09 g |
Annoksen hinta
8 annoksen hinta yhteensä on alle 4,50 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.
Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta
Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Arkiruokaa Gluteeniton broileripizza
-
Arkiruokaa Gluteenittomat kalapuikot
-
Arkiruokaa Gluteeniton kasviskiusaus
-
Arkiruokaa Gluteeniton jauhelihakastike
-
Arkiruokaa Gluteeniton currykermaviilikastike