Gluteeniton pizza margarita
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
Pizzapohja: | |
2 ½ dl | vettä |
25 g | hiivaa |
1 ½ tl | psylliumkuorijauhetta |
½ tl | suolaa |
2 rkl | oliiviöljyä |
3 ½–3 ¾ dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
Tomaattikastike: | |
2 | valkosipulinkynttä |
1 tlk (400 g) | tomaattimurskaa |
1 tl | sokeria |
½ tl | suolaa |
ripaus | mustapippuria |
2 tl | oreganoa |
Täyte: | |
2 pkt (á 125 g) | mozzarellajuustoa |
tuoretta | basilikaa |
Valmista kastike: Hienonna valkosipulit. Lisää valkosipulin kynnet ja tomaattimurska kattilaan. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurirouheella. Keitä 10–15 minuuttia. Lisää oregano ja laita kansi kattilan päälle ja anna maustua hetki.
Valmista pizzapohja: Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen kulhossa. Sekoita joukkoon psylliumkuorijauhe ja anna turvota 10 minuuttia. Lisää suola, oliiviöljy ja jauhoseos. Vaivaa taikina tasaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan leivinpaperin päälle pellille. Muotoile jauhotetuin käsin pyöreiksi pizzoiksi leivinpaperin päällä. Peitä pizzapohjat leivinliinalla ja anna kohota 15 minuuttia.
Aseta tyhjä uunipelti uuniin ja laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
Levitä tomaattikastike pohjien päälle. Viipaloi mozzarellajuusto ja asettele viipaleet tomaattikastikkeen päälle. Koristele basilikanlehdillä ennen paistamista tai paistamisen jälkeen.
Siirrä täytetty pizza leivinpapereineen kuumalle pellille ja paista noin 10–15 minuuttia. Pista toinenkin pizza samoin. Jos sinulla on kiertoilmauuni, voit paistaa pizzat yhtä aikaa.
Ohje ja kuva Marjo Jokinen
Vinkit!
- Jos haluat samettisen tomaattikastikkeen, soseuta se sauvasekoittimella.
- Katso tämän sivun alareunassa olevalta videolta, kuinka Keliakialiiton asiantuntija Marjo Jokinen leipoo gluteenitonta pizzaa. Lisää gluteenittomia ruoanvalmistus- ja leivontavideoita löydät osoitteesta keliakialiitto.fi/videot.
- Katso erilaisia pizzapohjareseptejä Keliakialiiton julkaisemasta Tarjolla pientä suolaista -kirjasta. Tilaa keittokirja verkkokaupastamme!