Gluteeniton ruskea kastike
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
30 g (n. 2 rkl) | voita tai margariinia |
30 g (n. ½ dl) | gluteenittomia jauhoja esim. hienoa riisijauhoa, gluteenitonta kaurajauhoa tai tattarijauhoa |
4 dl | nestettä (vettä, lihalientä tai kasvislientä) |
½ tl | suolaa |
ripaus | mustapippurirouhetta |
Sulata voi tai margariini kuumassa paistinpannussa. Sekoita jauhot rasvan joukkoon. Anna jauhojen ruskistua miedolla lämmöllä kauniin ruskeaksi koko ajan sekoittaen. Ole varovainen, ettei jauhot pala. Lisää suurustuksen sekaan kuuma vesi muutamassa erässä koko ajan sekoittaen. Voit käyttää nesteenä myös lihalientä tai kasvislientä.
Keitä koko ajan sekoittaen vähintään muutaman minuutin ajan, jotta jauhot kypsyvät. Mausta suolalla ja mustapippurirouheella. Voit halutessasi maustaa kastikkeen esimerkiksi tomaattipyreellä, soijakastikkeella tai lorauksella kermaa.
Vinkki! Lisää kastikkeeseen esimerkiksi paistettua jauhelihaa, makkaraa, nakkeja tai lihapullia.
Ohje ja kuva Marjo Jokinen