Gluteenittomat amerikkalaiset suklaakuppikakut
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
8 kpl | |
Taikina: | |
50 g | pehmeää margariinia |
1 ¼ dl | sokeria |
1 tl | vaniljasokeria |
¼ tl | suolaa |
1 | kananmuna |
½ dl | maitoa |
2 ¼ dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
¼ dl | kaakaojauhetta |
1 tl | leivinjauhetta |
50 g | tummaa suklaata rouhittuna |
Vaniljarahkakuorrute: | |
2 dl | vispi- tai kuohukermaa |
1 prk (200 g) | vaniljanmakuista rahkaa |
Koristeluun: | |
gluteenittomia strösseleitä, pehmeitä helmiä ym. |
Sekoita keskenään pehmeä rasva, sokerit, suola, kananmuna ja maito esimerkiksi lusikalla. Sekoita jauhot, kaakaojauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää rasvaseoksen joukkoon siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi. Lisää taikinaan viimeisenä rouhittu suklaa ja sekoita. Jaa taikina muffinssivuokiin (8 kpl). Paista 200-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia.
Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka. Mausta halutessasi sokerilla ja vaniljasokerilla. Laita vaahtoseos pursotinpussiin ja pursota jäähtyneiden muffinien pinnalle. Koristele strösseleillä ym.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Jälkiruoat Gluteenittomat suklaiset mukikakut mikrossa
-
Jälkiruoat Gluteenittomat pähkinäiset suklaakuppikakut
-
Jälkiruoat Gluteenittomat mustikkamuffinit
-
Jälkiruoat Gluteenittomat toffee-punaherukkamuffinssit
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat donitsit uunissa