Anna-Kaisan gluteeniton vuokaleipä
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
6 dl | vettä |
1 rkl | psylliumkuorijauhetta |
2 rkl | pellavansiemeniä |
3 rkl | auringonkukansiemeniä |
1,5 tl | suolaa |
2 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
1 pss | kuivahiivaa |
3 ½ dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
3 dl | gluteenitonta tummaa jauhoseosta |
Sekoita kädenlämpöiseen veteen psylliumkuorijauhe sekä pellavan- ja auringonkukansiemenet. Anna turvota 10 minuuttia.
Lisää suola ja kaurahiutaleet. Yhdistä kuivahiiva ja jauhot keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan. Täytä voideltu 1 ½ litran leipävuoka taikinalla. Kohota lämpimässä 20 minuuttia.
Paista 180-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Anna leivän jäähtyä vuoassa hetki ennen kumoamista.
Kuva: Antti Hallakorpi
Hapanleivästä sacherkakkuun -keittokirja
Tilaa kirja verkkokaupastamme!
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Arkiruokaa Gluteenittomat aurinkoiset kaurapalat
-
Leivät Gluteenittomat bagelit
-
Salaatit ja alkuruoat Gluteeniton kvinoa-tabbouleh
-
Kausileivonnaiset Gluteeniton siemennäkkäri
-
Muut leivät Gluteeniton focaccia