Anna-Kaisan gluteeniton vuokaleipä

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
6 dl vettä
1 rkl psylliumkuorijauhetta
2 rkl pellavansiemeniä
3 rkl auringonkukansiemeniä
1,5 tl suolaa
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 pss kuivahiivaa
3,5 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
3 dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta

Sekoita kädenlämpöiseen veteen psylliumkuorijauhe sekä pellavan- ja auringonkukansiemenet. Anna turvota 10 minuuttia. Lisää suola ja kaurahiutaleet. Yhdistä kuivahiiva ja jauhot keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan. Täytä voideltu 1 ½ litran leipävuoka taikinalla. Kohota lämpimässä 20 minuuttia. Paista 180-asteisessa uunissa noin 1 tunti.
Anna leivän jäähtyä vuoassa hetki ennen kumoamista.

Kuva: Antti Hallakorpi
Hapanleivästä sacherkakkuun -keittokirja
Tilaa kirja verkkokaupastamme!

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.