Gluteeniton baklava
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
10 kpl | riisipaperiarkkeja |
150 g | margariinia |
Täyte: | |
200 g | mantelirouhetta |
100 g | hasselpähkinärouhetta |
2 dl | sokeria |
2 rkl | kanelia |
½ tl | jauhettua neilikkaa |
Siirappi: | |
1 | sitruunan mehu |
2 ½ dl | sokeria |
3 dl | vettä |
1 dl | hunajaa |
Pinnalle: | pistaasipähkinää |
Sekoita manteli- ja pähkinärouhe, sokeri, kaneli ja neilikka kulhossa. Liota riisipaperiarkkeja hetki haaleassa vedessä, jotta ne pehmenevät.
Voitele riisipaperien mallinen uunivuoka. Peitä pohja liotetuilla (1–2 kpl/kerros) riisipaperiarkeilla ja voitele ne margariinilla. Levitä manteliseoksesta levylle. Laita päälle riisipaperiarkkeja, voitele rasvalla ja lisää päälle manteliseosta. Kokoa 5–6 kerrosta. Laita päällimmäiseksi riisipaperikerros ja voitele se margariinilla. Laita vuoka jääkaappiin 1 tunniksi.
Leikkaa baklava terävällä veitsellä varovasti pieniksi neliöiksi. Paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
Keitä hunajasiirappi hiljalleen noin 20 minuuttia niin, että puolet siirapista on haihtunut. Kaada siirappi kypsän baklavan päälle vähissä erin niin, että kakku imee kaiken siirapin. Anna vetäytyä jääkaapissa 2 tuntia ennen tarjoamista. Koristele pistaasipähkinöillä.
Kuva: Studio Sami Helenius Oy.
Gluteenittomasti - Kokkaa maailman makuja -keittokirja
Tilaa kirja verkkokaupastamme!
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Kakut Gluteeniton Charlotte Russe
-
Pääruoat Gluteeniton bataatti-kookoscurry
-
Kausileivonnaiset Gluteeniton siemennäkkäri
-
Arkiruokaa Gluteeniton chili sin carne linsseistä
-
Arkiruokaa Gluteeniton chili con carne naudanliha