Gluteenittomat banaanimuffinit
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
6 kpl | |
1 | kananmuna |
1 dl | sokeria |
2½ dl | gluteenitonta kaurajauhoseosta |
2 tl | vanilliinisokeria |
1½ tl | leivinjauhetta |
1 dl | sulatettua voita |
½ dl | maitoa |
½ dl | luonnonjogurttia |
2 | banaania |
Ohjeen laati Keliakialiitolle Pinkit korkokengät -blogin Maiju Kauppila
Vaahdota kananmuna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, sulatettu voi, maito ja luonnonjogurtti.
Soseuta banaanit haarukalla lautasella ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Vinkki! Voit myös kuorruttaa muffinit tai siivilöidä pinnalle tomusokeria.
Kuva: Jami Jaakonen. Pinkit korkokengät -blogin löydät täältä.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Muffinit ja kuppikakut Gluteenittomat puolukka-valkosuklaamuffinit
-
Pääruoat Gluteeniton kasvis-nuudeliwokki
-
Jälkiruoat Gluteenittomat mokkapalat teff-jauhoilla
-
Muut leivät Gluteeniton retkiruokaresepti: Lohileivät nuotiolla
-
Pääruoat Gluteeniton retkiruokaresepti: Lehtipihviburgerit