Gluteeniton bataattipelti
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
2 | keskikokoista bataattia |
1 | punainen paprika |
2 | punasipulia |
2 | valkosipulinkynttä |
1 tlk (230 g) | esikeitettyjä kikherneitä |
3 rkl | öljyä |
1 ½ tl | suolaa |
1 tl | juustokuminaa |
1 tl | korianteria |
½ tl | chilirouhetta |
½ | limen mehu |
Pinnalle: | |
2 | avokadoa |
½ | limen mehu |
tuoretta korianteria | |
Ranskankerma: | |
150 g | ranskankermaa |
½ tl | sokeria |
2 tl | limen mehua |
tuoretta korianteria |
Kuori bataatti. Leikkaa bataatti ja paprika isohkoiksi paloiksi. Leikkaa punasipuli lohkoiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Valuta ja huuhtele kikherneet. Sekoita ainekset kulhossa. Lisää öljy ja mausteet. Purista limen mehu joukkoon. Kaada seos uunivuokaan ja paista 225-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.
Sekoita ranskankerman joukkoon sokeri, limen mehu ja hienonnettua korianteria.
Halkaise avokadot ja koverra hedelmäliha lusikalla. Lisää avokado vuokaan muiden raaka-aineiden päälle. Purista limen mehua pinnalle ja koristele korianterilla. Tarjoa ranskankerman kera.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Arkiruokaa Gluteeniton chili sin carne linsseistä
-
Arkiruokaa Gluteeniton currykermaviilikastike
-
Arkiruokaa Gluteeniton chili sin carne soijarouheesta
-
Pääruoat Gluteeniton bataatti-kookoscurry
-
Salaatit ja alkuruoat Gluteeniton kvinoa-tabbouleh