Gluteeniton blinipannukakku
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
1 uunipannullinen | |
7 dl | maitoa |
1 prk (200 g) | kermaviiliä |
25 g | tuorehiivaa |
2 dl | tattarijauhoja |
1 ½ dl | riisijauhoja |
1 ½ tl | suolaa |
2 | kananmunaa |
25 g | margariinia sulatettuna |
Sitruunasmetana | |
1 | sitruunan kuori |
1 rkl | sitruunan mehua |
½ ruukkua | tilliä |
2 prk (240 g) | smetanaa |
½ tl | suolaa |
ripaus | mustapippurirouhetta |
Pinnalle: | |
1 | punasipuli |
300 g | kuorittuja katkarapuja (pakaste) |
100 g | mätiä |
tuoretta tilliä |
Lämmitä maito ja kermaviili kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Sekoita nesteeseen myös jauhot ja suola. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä leivinliinalla peitettynä noin 1 tunti.
Valmista sitruunasmetana: Huuhdo sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu. Hienonna tilli. Sekoita sitruunasmetanan aineet keskenään. Laita smetanatäyte odottamaan jääkappiin.
Sulata margariini. Sekoita pannaritaikinaan kananmunat ja sulatettu margariini. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 200-asteisessa uunissa 35 minuuttia uunin keskitasossa, kunnes pannukakku on kullanruskea.
Viipaloi punasipuli. Huuhtele katkaravut siivilässä vedellä ja valuta ne. Levitä jäähtyneen pannukakun päälle sitruunasmetana. Koristele pannukakku punasipulilla, katkaravuilla, mädillä ja tillillä.
Resepti: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Kuva: Studio Sami Helenius Oy
Gluteenittomasti - Tarjolla pientä suolaista -kirja
Tilaa kirja verkkokaupastamme!
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Jälkiruoat Gluteenittomat haamumarengit
-
Salaatit ja alkuruoat Gluteeniton kvinoa-tabbouleh
-
Muut leivät Gluteenittomat teff-leipäset
-
Jälkiruoat Gluteenittomat puolukka-vaniljakierteet
-
Arkiruokaa Gluteeniton munakas mikrossa