Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.

Gluteenittomat blinit

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
3 dl bulgarianjogurttia tai kermaviiliä
15 g hiivaa
2 dl tattarijauhoja
1 tl sokeria
1 dl kuumaa maitoa
1 tl suolaa
1 rkl voisulaa
1 keltuainen
1 valkuainen

Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota 2 tuntia huoneenlämmössä.

Lisää taikinaan ennen paistamista kuuma maito, suola, voisula ja keltuainen. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja sekoita taikinaan viimeisenä. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.
Tarjoa blinit smetanan, punasipulin ja mädin tai kylmäsavustetun lohen kanssa.

Kuva: Studio Sami Helenius Oy
Gluteenittomasti - Kokkaa maailman makuja -kirja
Tilaa kirja verkkokaupastamme!

Löysitkö etsimäsi?