Gluteeniton broileri-parsakaali-fetapiirakka
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
Pohja: | |
2 dl | tummaa gluteenitonta jauhoseosta |
1 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
1 tl | suolaa |
100 g | margariinia |
0,5 dl | vettä |
Täyte: | |
400 g | hunajamarinoituja broilerinsuikaleita |
1 pss (200 g) | pakastettua parsakaalia |
1 dl | mustia, kivettömiä oliiveja |
100 g | fetajuustoa kuutioituna |
2 | kananmunaa |
2 dl | ruokakermaa |
½ tl | mustapippurirouhetta |
Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon pehmeä margariini. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisijaltaan 27 cm ) pohjalle ja reunoille.
Valmista täyte: ruskista broilerinsuikaleet paistinpannussa ja jäähdytä. Levitä broilerinsuikaleet piirakkapohjan päälle. Asettele parsakaalit, oliivit ja fetakuutiot broilerisuikaleiden joukkoon.
Vatkaa munat, kerma ja mustapippurirouhe keskenään sekaisin ja kaada täyteaineksien päälle.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia.
Kuva: Antti Hallakorpi
Hapanleivästä sacherkakkuun -keittokirja
Tilaa kirja verkkokaupastamme!
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton punajuuri-vuohenjuustopiirakka
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton kasvisraastepiirakka
-
Kakut Gluteeniton Charlotte Russe
-
Jälkiruoat Gluteeniton baklava
-
Muffinit ja kuppikakut Myllärin gluteeniton porkkanakakku