Gluteenitonta broileria uunijuuresten kera
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
1 kg | juureksia (perunaa, palsternakkaa), paprikaa, punasipulia, valkosipulia |
Mausteöljy: | |
½ tl | mustapippurirouhetta |
½ tl | chilijauhetta |
1 tl | paprikajauhetta |
2 tl | suolaa |
tuoretta timjamia | |
1 dl | öljyä |
1 rs (250 g) | kirsikkatomaatteja |
1 pkt (500 g) | maustamattomia broilerin fileeleikkeitä |
Ota leikkeet huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen ruoanvalmistusta.
Kuori ja leikkaa juurekset lohkoiksi ja suikaleiksi. Pese perunat ja leikkaa lohkoiksi. Kaada juurekset kulhoon. Lisää mukaan kirsikkatomaatit. Hienonna timjami. Sekoita mausteöljyn ainekset keskenään kulhossa. Kaada mausteöljystä suurin osa juuresten päälle. Sekoita ja kumoa juurekset leivinpaperin päälle pellille.
Kasta leikkeet loppuosaan öljyä kulhossa ja aseta leikkeet kasvisten kanssa leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
Vinkki! Pilko juurekset valmiiksi jo edellisenä päivänä kulhoon ja jätä maustumaan mausteöljyyn jääkaappiin. Voit myös korvata tuoreet juurekset pakastejuureksilla.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Kausileivonnaiset Gluteeniton siemennäkkäri
-
Arkiruokaa Gluteeniton chili sin carne linsseistä
-
Pääruoat Gluteeniton bataatti-kookoscurry
-
Salaatit ja alkuruoat Gluteeniton kvinoa-tabbouleh
-
Muut leivät Gluteeniton focaccia