Gluteenittomat donitsit uunissa
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
1 dl | hienoa riisijauhoa |
1 dl | tattarijauhoa |
1 dl | perunajauhoa |
1½ dl | sokeria |
2 tl | leivinjauhetta |
1 tl | vanilliinisokeria |
1 tl | kardemummaa |
½ dl | juoksevaa margariinia |
1 dl | kevytkermaa |
1 | kananmuna |
Kuorrutus: | |
4 dl | mansikanmakuista tomusokeria |
3-4 rkl | vettä |
Pinnalle: | |
sulatettua valkosuklaata | |
gluteenittomia nonparelleja tai koristerakeita |
Voitele donitsipellin kolot. Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma keskenään kulhossa. Lisää margariini, kevytkerma ja kananmuna jauhoseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi. Taikina jää melko löysäksi. Laita taikina kertakäyttöiseen pursotinpussiin tai muovipussiin. Leikkaa pussin kulma auki. Pursota taikina rinkuloiksi donitsipellin koloihin. Paista donitsit 200-asteisessa uunissa noin 13–15 minuuttia.
Valmista kuorrutus: mittaa mansikanmakuinen tomusokeri kulhoon. Lisää vesi tipoittain samalla sekoittaen, kunnes saat tahnamaisen, mutta hieman valuvan kuorrutteen. Dippaa donitsit sileä yksi kerrallaan kuorrutteeseen ja ripottele heti koristerakeita pinnalle. Anna kuorrutteen kuivua. Sulata valkosuklaa mikrossa välillä sitä sekoittaen. Koristele donitsit suklaaraidoilla ja nonparelleilla tai koristerakeilla.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Jälkiruoat Gluteenittomat mokkapalat teff-jauhoilla
-
Kakut Gluteeniton Kinder-piirakka
-
Jälkiruoat Gluteeniton Daim-piiras
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton chorizo-vuohenjuustopiirakka
-
Letut, pannukakut, blinit Gluteeniton clafoutis-pannukakku