Durrainen pizzapohja
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
3 ½ dl | turkkilaista jogurttia |
1 rkl | kuivahiivaa (noin 10 g) |
noin 1 tl | suolaa |
3 dl | Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Durrajauhoseosta |
3 tl | leivinjauhetta |
2 rkl | oliiviöljyä taikinaan |
2–3 rkl | oliiviöljyä leivinpaperin päälle |
Mittaa turkkilainen jogurtti, kuivahiiva ja suola kulhoon. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut jogurttiin. Lisää leivinjauhe durrajauhoseokseen, sekoita kevyesti ja lisää jauhoseos jogurttiseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää joukkoon kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä ja vaivaa taikinaa minuutin ajan.
Laita uunipellille leivinpaperi ja voitele se oliiviöljyllä. Voit levittää öljyn paperille käsin. Kaada taikina öljytylle leivinpaperille ja taputtele siitä pizzalevy, joka on reunoiltaan paksumpi kuin keskeltä. Päällystä pizzapohja kelmulla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
Poista kelmu ja täytä pizza haluamillasi täytteillä.
Paista pizzaa 225–250-asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 15 minuuttia, kunnes reunat ja pohja ovat kullanruskeita.
Taikinasta tulee yksi noin 30 cm x 40 cm pellillinen pizzaa tai kaksi pienempää.
Resepti ja kuva: Helena Kemppainen.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Arkiruokaa Gluteeniton broileripizza
-
Arkiruokaa Gluteeniton ruskea kastike
-
Arkiruokaa Gluteeniton panzanella
-
Arkiruokaa Gluteeniton kauratortillalettu
-
Arkiruokaa Gluteenittomat krutongit