Keliakiaviikon resepti: Gluteeniton Ahvenanmaan pannukakku ja omenasose
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
Pannukakku | |
5 dl | rasvatonta maitoa |
1 dl | karkeaa riisijauhoa |
5 dl | rasvatonta maitoa |
4 | kananmunaa |
2 ½ dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1–2 tl | kardemummaa |
2 tl | vaniljasokeria |
1 tl | suolaa |
1 dl | juoksevaa margariinia |
Omenasose | |
2 kg | omenoita |
1 dl | vettä |
1–2 dl | sokeria |
1 tl | vaniljasokeria |
Pannukakku
Sekoita kiehuvan maidon joukkoon karkea riisijauho. Kypsennä puuroa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Anna puuron jäähtyä.
Mittaa loput ainekset puuron joukkoon. Sekoita vispilällä tasaiseksi. Kumoa taikina leivinpaperilla peitetylle uunipannulle. Paista pannukakkua 225-asteisessa uunissa noin 25–35 minuuttia, kunnes se on hyytynyt ja saanut kauniin kullanruskean värin. Tarjoa pannukakku lämpimänä esimerkiksi itse tehdyn omenasoseen ja kermavaahdon kanssa.
Vinkki: Puuroa kannattaa keittää kerralla enemmän ja syödä sitä iltapalaksi tai aamupalaksi.
Omenasose
Pese omenat huolellisesti. Leikkaa omenat lohkoiksi ja ota niistä siemenkodat pois.
Laita omenat kattilaan ja mittaa vesi joukkoon. Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
Hauduta omenoita niin kauan, että niistä tulee pehmeitä ja ne alkavat jo hieman soseutua. Soseuta pehmenneet omenat sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Lisää joukkoon sokerit ja keitä miedolla lämmöllä vielä 15–20 minuuttia.
Annostele pakastettava sose rasioihin ja pakasta sose jäähtyneenä. Kylmäsäilytystä varten purkita kuuma sose pestyihin ja kuumennettuihin purkkeihin. Sulje kannet heti. Säilytä viileässä.
Jääkaapissa sose säilyy muutaman viikon, pakastettuna kuukausia.
Resepti: Sirpa Gylling
Kuva: Tuulamaria Lempiälä
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Arkiruokaa Gluteeniton chili sin carne linsseistä
-
Arkiruokaa Gluteeniton chili con carne naudanliha
-
Arkiruokaa Gluteeniton chili con carne broilerista
-
Arkiruokaa Gluteeniton broileririisivuoka
-
Arkiruokaa Gluteeniton broileripizza