Gluteeniton butter tofu

Valmistusaineet
4 annosta
Huom! Varmista alkuperäisestä ohjeesta aineiden mittasuhteet. Annoslaskuri perustuu tekniseen laskukaavaan eikä se muuta ohjeen tekstiä. Annosmäärän muuttaminen voi vaikuttaa myös paistoastian kokoon ja kypsennysaikaan. Voimme vastata vain alkuperäisten ohjeiden laadusta.
Määrä | Ainesosa |
---|---|
noin 300 g | maustamatonta tofua |
1–2 rkl | öljyä tai vegaanista margariinia |
Tomaatti-kermakastike: | |
2 rkl | öljyä tai vegaanista margariinia |
1 | sipuli |
3 | valkosipulinkynttä |
2 cm:n pala | tuoretta inkivääriä |
2 tl | garam masala -mausteseosta |
1 tl | juustokuminaa |
1 tl | kurkumaa |
1 tl | paprikajauhetta |
½ tl | chilihiutaleita |
1 tlk (500 g) | paseerattua tomaattia |
1 tl | suolaa |
ripaus | sokeria |
1 tlk (250 ml) | kookoskermaa |
Pinnalle: | |
tuoretta korianteria | |
cashewpähkinöitä |
Kuivaa tofu hyvin talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Kuutioi tofu ja paista pannulla öljyssä rapeaksi. Siirrä tofut pannulta lautaselle.
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri. Lisää öljy ja sipulit pannulle. Kuullota niitä hetki. Lisää joukkoon inkivääri ja mausteet. Kääntele seosta ja lisää paseerattu tomaatti, suola ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää paistetut tofut ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia. Sekoita kookoskerma lopuksi joukkoon. Kuumenna vielä kiehuvaksi.
Paahda cashewpähkinät kuivalla kuumalla pannulla. Viimeistele tuoreella korianterilla ja cashewpähkinöillä.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Kausileivonnaiset Gluteeniton siemennäkkäri
-
Salaatit ja alkuruoat Gluteeniton kvinoa-tabbouleh
-
Jälkiruoat Gluteeniton puolukkamoussekakku
-
Muut leivät Gluteeniton focaccia
-
Arkiruokaa Gluteenittomat aurinkoiset kaurapalat