Gluteeniton butter tofu

Valmistusaineet

4 annosta

Määrä Ainesosa
noin 300 g maustamatonta tofua
1–2 rkl öljyä tai vegaanista margariinia
Tomaatti-kermakastike:
2 rkl öljyä tai vegaanista margariinia
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 cm:n pala tuoretta inkivääriä
2 tl garam masala -mausteseosta
1 tl juustokuminaa
1 tl kurkumaa
1 tl paprikajauhetta
½ tl chilihiutaleita
1 tlk (500 g) paseerattua tomaattia
1 tl suolaa
ripaus sokeria
1 tlk (250 ml) kookoskermaa
Pinnalle:
tuoretta korianteria
cashewpähkinöitä

Kuivaa tofu hyvin talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Kuutioi tofu ja paista pannulla öljyssä rapeaksi. Siirrä tofut pannulta lautaselle.

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri. Lisää öljy ja sipulit pannulle. Kuullota niitä hetki. Lisää joukkoon inkivääri ja mausteet. Kääntele seosta ja lisää paseerattu tomaatti, suola ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää paistetut tofut ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia. Sekoita kookoskerma lopuksi joukkoon. Kuumenna vielä kiehuvaksi.

Paahda cashewpähkinät kuivalla kuumalla pannulla. Viimeistele tuoreella korianterilla ja cashewpähkinöillä.

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto.

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.