Gluteeniton focaccia

Valmistusaineet

6 kappaletta

Määrä Ainesosa
3 ½ dl vettä
½ pala (25 g) hiivaa
2 tl psylliumkuorijauhetta
1 ½ tl suolaa
1 tl sokeria
3 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
2 dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta
½ dl oliiviöljyä
Pinnalle:
2 rkl oliiviöljyä
6 kpl kirsikkatomaatteja
12 kpl mustia oliiveja
1 tl sormisuolaa
2 oksaa tuoretta rosmariinia

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita mukaan psylliumkuorijauhe. Lisää suola ja sokeri ja sekoita joukkoon jauhoseokset. Lisää öljy vähitellen jauhoseosten lisäämisen loppuvaiheessa.

Voitele uunivuoka (noin 15 x 25 cm) tai vuoraa se leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja painele taikina tasaiseksi öljytyin käsin. Anna kohota 20 minuuttia.

Valuta kohonneen leivän päälle öljyä. Painele leipään koloja sormella. Halkaise kirsikkatomaatit ja painele ne taikinaan. Painele myös oliivit taikinaan. Ripottele pinnalle sormisuolaa ja lisää rosmariinin lehtiä leivän pintaan. Paista 225-asteisessa uunissa alatasolla 25–30 minuuttia.

Vinkki! Voit myös halkaista focacciat poikittaissuunnassa ja täyttää mozzarellajuustolla, tomaatilla, kinkulla ja rucolalla.

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.