Gluteeniton focaccia
Valmistusaineet
6 kappaletta
Huom! Varmista alkuperäisestä ohjeesta aineiden mittasuhteet. Annoslaskuri perustuu tekniseen laskukaavaan eikä se muuta ohjeen tekstiä. Annosmäärän muuttaminen voi vaikuttaa myös paistoastian kokoon ja kypsennysaikaan. Voimme vastata vain alkuperäisten ohjeiden laadusta.
Määrä | Ainesosa |
---|---|
3 ½ dl | vettä |
½ pala (25 g) | hiivaa |
2 tl | psylliumkuorijauhetta |
1 ½ tl | suolaa |
1 tl | sokeria |
3 dl | gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta |
2 dl | gluteenitonta tummaa jauhoseosta |
½ dl | oliiviöljyä |
Pinnalle: | |
2 rkl | oliiviöljyä |
6 kpl | kirsikkatomaatteja |
12 kpl | mustia oliiveja |
1 tl | sormisuolaa |
2 oksaa | tuoretta rosmariinia |
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita mukaan psylliumkuorijauhe. Lisää suola ja sokeri ja sekoita joukkoon jauhoseokset. Lisää öljy vähitellen jauhoseosten lisäämisen loppuvaiheessa.
Voitele uunivuoka (noin 15 x 25 cm) tai vuoraa se leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja painele taikina tasaiseksi öljytyin käsin. Anna kohota 20 minuuttia.
Valuta kohonneen leivän päälle öljyä. Painele leipään koloja sormella. Halkaise kirsikkatomaatit ja painele ne taikinaan. Painele myös oliivit taikinaan. Ripottele pinnalle sormisuolaa ja lisää rosmariinin lehtiä leivän pintaan. Paista 225-asteisessa uunissa alatasolla 25–30 minuuttia.
Vinkki! Voit myös halkaista focacciat poikittaissuunnassa ja täyttää mozzarellajuustolla, tomaatilla, kinkulla ja rucolalla.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Salaatit ja alkuruoat Gluteeniton kvinoa-tabbouleh
-
Kausileivonnaiset Gluteeniton siemennäkkäri
-
Arkiruokaa Gluteeniton chili sin carne linsseistä
-
Pääruoat Gluteeniton bataatti-kookoscurry
-
Arkiruokaa Gluteenittomat aurinkoiset kaurapalat