Gluteeniton grillattu parsa
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
1 nippu (noin 450 g) | tuoretta vihreää parsaa |
½ dl | öljyä |
2 | valkosipulin kynttä |
sormisuolaa | |
mustapippurirouhetta | |
50-100 g | sinihomejuustoa |
Poista parsojen puumaiset tyvet napsauttamalla poikki kohdasta, jossa menee tuoreen ja huokoisen varren raja. Älä käytä puumaista tyviosaa.
Ohutkuorisia, vihreitä parsoja ei tarvitse kuoria.
Hienonna valkosipulinkynnet. Mittaa öljy lautaselle ja lisää valkosipulinkynnet. Pyörittele parsoja öljyssä. Nosta parsat ritilälle tai parilapannulle. Kääntele paistamisen aikana. Parsat ovat valmiita, kun niiden pinta on saanut väriä. Ripottele pinnalle sormisuolaa ja mustapippurirouhetta.
Nosta parsat lautaselle tai vadille ja murustele sinihomejuusto päälle. Peitä hetkeksi foliolla.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton italialainen polentapiirakka
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton kesän feta-tomaattipiiras
-
Pullat Gluteeniton tikkupulla
-
Pääruoat Gluteeniton suppilovahvero-pekonitortilla
-
Jälkiruoat Gluteenittomat muurinpohjaletut