Gluteeniton hirssirisotto sienien kera
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
2 dl | hirssisuurimoita |
1 rkl | oliiviöljyä |
1 | pieni sipuli |
2 | valkosipulinkynttä |
200 g | sieniä, esimerkiksi tatteja tai kantarelleja pilkottuna |
1 dl | kuivaa valkoviiniä |
7 dl | gluteenitonta valmista kasvislientä |
2 rkl | voita |
50 g | parmesaaniraastetta |
suolaa, mustapippurirouhetta | |
tuoretta timjamia tai persiljaa |
Huuhtele hirssisuurimot siivilässä kylmän veden alla.
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää sipulit pannulle ja kuullota pehmeäksi.
Hienonna sienet ja lisää ne pannulle sipulien sekaan. Kypsennä, kunnes ne ovat kullanruskeita. Sekoita joukkoon hirssisuurimot. Anna kypsyä muutama minuutti samalla sekoittaen.
Lisää valkoviini. Sekoita, kunnes viini on imeytynyt seokseen. Lisää kasvislientä 1 dl kerrallaan sekoittaen. Odota, että neste imeytyy ennen kuin lisäät sitä.
Kypsennä seosta miedolla lämmöllä noin 20 minuutin ajan välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon lopuksi voi ja parmesaanijuusto. Mausta risotto ja koristele tuoreilla yrteillä.
Resepti: Miika Wynne-Ellis, Keliakialiitto, Kuva: Adobe Stock.