Gluteeniton hirssirisotto sienien kera

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
2 dl hirssisuurimoita
1 rkl oliiviöljyä
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
200 g sieniä, esimerkiksi tatteja tai kantarelleja pilkottuna
1 dl kuivaa valkoviiniä
7 dl gluteenitonta valmista kasvislientä
2 rkl voita
50 g parmesaaniraastetta
suolaa, mustapippurirouhetta
tuoretta timjamia tai persiljaa

Huuhtele hirssisuurimot siivilässä kylmän veden alla.

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää sipulit pannulle ja kuullota pehmeäksi.

Hienonna sienet ja lisää ne pannulle sipulien sekaan. Kypsennä, kunnes ne ovat kullanruskeita. Sekoita joukkoon hirssisuurimot. Anna kypsyä muutama minuutti samalla sekoittaen.

Lisää valkoviini. Sekoita, kunnes viini on imeytynyt seokseen. Lisää kasvislientä 1 dl kerrallaan sekoittaen. Odota, että neste imeytyy ennen kuin lisäät sitä.

Kypsennä seosta miedolla lämmöllä noin 20 minuutin ajan välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon lopuksi voi ja parmesaanijuusto. Mausta risotto ja koristele tuoreilla yrteillä.

Resepti: Miika Wynne-Ellis, Keliakialiitto, Kuva: Adobe Stock.

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.