Gluteeniton suklaakakku (vegaaninen)
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
Pohja: | |
3 ¼ dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
3 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
2 tl | vaniljasokeria |
1 tl | ruokasoodaa |
ripaus | suolaa |
2 ¼ dl | sokeria |
0,6 dl | ruokaöljyä |
2 ¼ dl | keitettyä, lämmintä kahvia |
1 rkl | valkoviinietikkaa |
Suklaa-kookos-ganache: | |
120 g | tummaa maidotonta suklaata |
1,3 dl | kookoskermaa |
Sekoita keskenään gluteeniton jauhoseos, kaakaojauhe, vaniljasokeri, ruokasooda ja suola.
Sekoita toisessa kulhossa sokeri, ruokaöljy, kahvi ja valkoviinietikka. Lisää nesteseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperilla pingotetun irtopohjavuoan (Ø 26 cm) pohjalle.
Paista 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä täysin ennen suklaa-kookos-ganachen lisäämistä.
Valmista suklaa-kookos-ganache: Lämmitä kookoskerma kattilassa. Lisää pilkottu suklaa lämpimän kerman joukkoon. Sekoita seos tasaiseksi. Anna ganachen jäähtyä noin 15- 20 minuuttia jääkaapissa.
Levitä ganache tasaisesti kakun pinnalle. Koristele kakku raastamalla tummaa, maidotonta suklaata kakun pinnalle.
Koristeluun voit käyttää myös esimerkiksi kookoshiutaleita tai tuoreita marjoja.
Kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Kakut Gluteeniton sitruunakakku
-
Kakut Gluteeniton Charlotte Russe
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton kurpitsa-juustokakku
-
Jälkiruoat Gluteeniton, pähkinätön ja vegaaninen mango-passionraakakakku
-
Kakut Gluteeniton mango-rahkakakku