Gluteeniton jauhelihapiirakka
Valmistusaineet
1 kappaletta
Huom! Varmista alkuperäisestä ohjeesta aineiden mittasuhteet. Annoslaskuri perustuu tekniseen laskukaavaan eikä se muuta ohjeen tekstiä. Annosmäärän muuttaminen voi vaikuttaa myös paistoastian kokoon ja kypsennysaikaan. Voimme vastata vain alkuperäisten ohjeiden laadusta.
Määrä | Ainesosa |
---|---|
100 g | punaista paprikaa |
150 g | vihreitä papuja pakasteena |
150 g | naudanjauhelihaa, 10 % rasvaa |
⅓ tl | mustapippurirouhetta |
⅓ tl | paprikajauhetta |
2 dl | kasvirasvakermaa, 15 % rasvaa |
1 | kananmuna |
1 tl | Herbes de provence -yrttimausteseosta |
½ tl | suolaa |
50 g | kermajuustoa, 17% rasvaa |
Suolainen piirakkapohja | |
1½ dl | vettä |
1½ tl | kuivahiivaa |
½ rkl | siirappia |
½ tl | suolaa |
1½ dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
1½ dl | gluteenitonta tummaa jauhoseosta (Pirkka) |
1 rkl | ruokaöljyä |
Piirakantäytteen valmistaminen
Mittaa paprika ja pavut valmiiksi astioihin ja jätä sulamaan huoneenlämpöön. Leikkaa kohmeiset pavut pieniksi paloiksi.
Raasta juusto raasteeksi ja laita jääkaappiin odottamaan piirakkaan lisäämistä.
Valmista piirakkapohja kohoamaan alla olevan ohjeen mukaan.
Laita paistinpannu lämpenemään liedelle ja lisää kuumalle pannulle jauheliha. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan paistinpannulla.
Mausta melkein kypsä jauheliha mustapippurilla ja paprikajauheella. Siirrä kypsä jauheliha sivuun odottamaan piirakkaan lisäämistä.
Mittaa kasvirasvakerma, kananmunat, suola ja yrttimauste pieneen kulhoon. Sekoita tasaiseksi.
Laita uuni lämpenemään tasalämmölle 200 asteeseen.
Ota piirakkavuoka, jonka halkaisija on noin 28 senttimetriä. Voitele vuoka ruokaöljyllä tai margariinilla. Kaada kohonnut piirakkapohja voideltuun vuokaan ja taputtele se jauhotetuilla käsillä piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaiseksi. Lisää pohjan päälle pavut, paprika ja jauheliha. Lisää juustoraaste ja munakerma piirakan päälle.
Paista uunin keskiosassa noin 30–40 minuuttia niin, että piirakka saa kauniin ruskean värin.
Piirakanpohjan valmistaminen
Lisää reilusti kädenlämpöinen eli 42-asteinen vesi kulhoon. Sekoita kuivahiiva kaurahiutaleiden joukkoon ja lisää nesteeseen.
Lisää joukkoon siirappi, suola ja gluteeniton tumma jauhoseos ja lopuksi ruokaöljy. Sekoita taikina tasaiseksi ja laita kohoamaan vedottomaan paikkaan leivinliinalla peitettynä noin 20 minuutiksi.
Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto
Kokonaisrasva |
6,93 g |
---|---|
Rasvasta tyydyttynyttä: |
2,35 g |
Hiilihydraatit: |
13,04 g |
Suola: | 0,79 g |
Annoksen hinta
Piirakan hinta yhteensä on alle 5 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.
Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta
Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Arkiruokaa Gluteenittomat tattarilesesämpylät
-
Arkiruokaa Gluteenittomat punajuurisämpylät
-
Arkiruokaa Gluteeniton makaronilaatikko
-
Arkiruokaa Gluteenittomat lohkoperunat
-
Arkiruokaa Gluteeniton lasagnette