Gluteenittomat jauhelihatäytteiset ohukaiset

Valmistusaineet

10 annosta

Määrä Ainesosa
3½ dl vettä
2 dl gluteenittomia kaurajyviä
200 g naudanjauhelihaa, 10 % rasvaa
1 sipuli
2 porkkanaa
1 pieni punainen paprika
½ tl mustapippurirouhetta
½ tl suolaa
2 tl Herbes de provence -yrttimausteseosta
50 g kermajuustoa, 17% rasvaa
50 g maustamatonta tuorejuustoa, 15% rasvaa
Ohukaistaikina
Annosmäärä 10
6 dl rasvatontamaitoa
3 kananmunia
1 tl suolaa
½ dl gluteenitonta perunakuitua
2½ dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta (Pirkka)
50 g margariinia paistamineen

Mittaa vesi kattilaan ja laita kattila kiehumaan liedelle. Lisää kiehuvaan veteen ateriajyvät. Anna kiehua noin 20 minuuttia.
Kaada ylimääräinen vesi pois ja jätä kypsät ateriajyvät odottamaan.

Kuori porkkanat ja sipuli. Leikkaa porkkana ohuiksi suikaleiksi ja sipuli kuutioiksi. Huuhtele paprika, poista siemenkota ja suikaloi ohuiksi suikaleiksi.

Laita paistinpannu lämpenemään ja ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää joukkoon sipulikuutiot ja porkkanasuikaleet. Paista noin viisi minuuttia. Lisää pannulle paprikat ja jatka paistamista noin 5–10 minuuttia niin, että porkkanat ovat kypsiä.

Lisää joukkoon mausteet ja kypsät ateriajyvät sekä tuorejuusto.

Maista täytettä ja lisää tarvittaessa mausteita. Voit myös lisätä joukkoon 1–2 valkosipulinkynttä. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Täytä ohukaiset täytteellä ja kääri rullalle. Laita rullat paistovuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi.

Lisää ohukaisten päälle juustoraaste ja nosta vielä uuniin 5–10 minuutiksi niin, että juusto saa kauniin ruskean värin.

Ohukaistaikina

Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki.
Vatkaa joukkoon neste, jauhot ja suola. Anna taikinan turvota mieluiten puoli tuntia ennen paistamista.
Paista isoiksi ohukaisiksi.

Vinkki: Vinkki: Tuoreen paprikan voi korvata talviaikaan esimerkiksi pakastepaprikalla, herne-maissi-paprikalla tai jollain muulla mieleisellä kasviksella, joka on vuodenaika huomioiden edullista. Ateriajyvät voi korvata täysjyväriisillä.

Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto

Ruokaohjeen ravintoarvo 100 g kohden

Kokonaisrasva

7 g

Rasvasta tyydyttynyttä:

2 g

Hiilihydraatit:

14 g
Suola: 0,79 g


Annoksen hinta

10 annoksen hinta yhteensä on alle 7 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.

Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta

Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.