Gluteenittomat jauhelihatäytteiset ohukaiset
Valmistusaineet
10 annosta
Huom! Varmista alkuperäisestä ohjeesta aineiden mittasuhteet. Annoslaskuri perustuu tekniseen laskukaavaan eikä se muuta ohjeen tekstiä. Annosmäärän muuttaminen voi vaikuttaa myös paistoastian kokoon ja kypsennysaikaan. Voimme vastata vain alkuperäisten ohjeiden laadusta.
Määrä | Ainesosa |
---|---|
3½ dl | vettä |
2 dl | gluteenittomia kaurajyviä |
200 g | naudanjauhelihaa, 10 % rasvaa |
1 | sipuli |
2 | porkkanaa |
1 | pieni punainen paprika |
½ tl | mustapippurirouhetta |
½ tl | suolaa |
2 tl | Herbes de provence -yrttimausteseosta |
50 g | kermajuustoa, 17% rasvaa |
50 g | maustamatonta tuorejuustoa, 15% rasvaa |
Ohukaistaikina | |
Annosmäärä 10 | |
6 dl | rasvatontamaitoa |
3 | kananmunia |
1 tl | suolaa |
½ dl | gluteenitonta perunakuitua |
2½ dl | gluteenitonta tummaa jauhoseosta (Pirkka) |
50 g | margariinia paistamineen |
Mittaa vesi kattilaan ja laita kattila kiehumaan liedelle. Lisää kiehuvaan veteen ateriajyvät. Anna kiehua noin 20 minuuttia.
Kaada ylimääräinen vesi pois ja jätä kypsät ateriajyvät odottamaan.
Kuori porkkanat ja sipuli. Leikkaa porkkana ohuiksi suikaleiksi ja sipuli kuutioiksi. Huuhtele paprika, poista siemenkota ja suikaloi ohuiksi suikaleiksi.
Laita paistinpannu lämpenemään ja ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää joukkoon sipulikuutiot ja porkkanasuikaleet. Paista noin viisi minuuttia. Lisää pannulle paprikat ja jatka paistamista noin 5–10 minuuttia niin, että porkkanat ovat kypsiä.
Lisää joukkoon mausteet ja kypsät ateriajyvät sekä tuorejuusto.
Maista täytettä ja lisää tarvittaessa mausteita. Voit myös lisätä joukkoon 1–2 valkosipulinkynttä. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Täytä ohukaiset täytteellä ja kääri rullalle. Laita rullat paistovuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi.
Lisää ohukaisten päälle juustoraaste ja nosta vielä uuniin 5–10 minuutiksi niin, että juusto saa kauniin ruskean värin.
Ohukaistaikina
Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki.
Vatkaa joukkoon neste, jauhot ja suola. Anna taikinan turvota mieluiten puoli tuntia ennen paistamista.
Paista isoiksi ohukaisiksi.
Vinkki: Vinkki: Tuoreen paprikan voi korvata talviaikaan esimerkiksi pakastepaprikalla, herne-maissi-paprikalla tai jollain muulla mieleisellä kasviksella, joka on vuodenaika huomioiden edullista. Ateriajyvät voi korvata täysjyväriisillä.
Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto
Kokonaisrasva |
7 g |
---|---|
Rasvasta tyydyttynyttä: |
2 g |
Hiilihydraatit: |
14 g |
Suola: | 0,79 g |
Annoksen hinta
10 annoksen hinta yhteensä on alle 7 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.
Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta
Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Arkiruokaa Gluteenittomat tattarilesesämpylät
-
Arkiruokaa Gluteenittomat punajuurisämpylät
-
Arkiruokaa Gluteeniton makaronilaatikko
-
Arkiruokaa Gluteenittomat lohkoperunat
-
Arkiruokaa Gluteeniton lasagnette