Gluteeniton kahden kalan keitto

Valmistusaineet

4 annosta

Määrä Ainesosa
⅔ rkl ruokaöljyä
½ sipuli
3 porkkanaa
5 dl vettä
1 kalaliemikuutio
5 kokonaista maustepippuria
6 perunaa (yleisperuna, keltainen pussi)
300 g kahden kalan kuutioita (sei ja kirjolohi)
2 ½ dl kasvirasvakermaa, 15 % rasvaa
⅓ tl suolaa
⅔ rkl sitruunamehua
⅔ tl tilliä

Ota kalakuutiot pakastimesta ja sulata niitä jääkaapissa yön yli.

Kuori ja leikkaa sipuli kuutioiksi. Kuori porkkanat ja perunat ja leikkaa ne kuutioiksi tai isohkoiksi lohkoiksi.
Mittaa vesi valmiiksi erilliseen astiaan.

Laita noin kolmen litran kattila levylle lämpenemään ja lisää kattilaan ruokaöljy, sipuli ja porkkanat.
Paista sipuleita ja porkkanoita miedolla lämmöllä noin kaksi minuuttia.

Lisää kattilaan vesi, kalaliemikuutio ja kokonaiset maustepippurit. Lisää joukkoon paloitellut perunat. Anna kiehua noin 10–15 minuuttia.

Lisää kalakuutiot keiton joukkoon. Anna kiehua vielä noin 15 minuuttia. Tarkista, että porkkanat ja perunat ovat kypsiä. Jatka kypsennystä tarvittaessa.

Lisää keittoon kasvirasvakermakerma, sitruunamehu ja suola. Kuumenna kiehuvaksi. Lopuksi voit lisätä keittoon kuivattua tilliä.

Vinkki: Kalakeiton voi hyvin valmistaa myös tuoreesta kalasta korvaamalla pakastekalan samalla määrällä tuoretta kalaa. Keitosta saa maidottoman korvaamalla ruokakerman samalla määrällä gluteenitonta kaura- tai soijakermaa. Kuivatun tillin tilalla voi käyttää tuoretta tai pakastetilliä.

Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto

Ruokaohjeen ravintoarvo 100 g kohden

Kokonaisrasva

2,77 g

Rasvasta tyydyttynyttä:

0,82 g

Hiilihydraatit:

4,90 g
Suola: 0,22 g


Annoksen hinta

Neljän annoksen hinta yhteensä on alle 7,50 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.

Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta

Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.