Gluteeniton kanapastasalaatti
Valmistusaineet
4 annosta
Huom! Varmista alkuperäisestä ohjeesta aineiden mittasuhteet. Annoslaskuri perustuu tekniseen laskukaavaan eikä se muuta ohjeen tekstiä. Annosmäärän muuttaminen voi vaikuttaa myös paistoastian kokoon ja kypsennysaikaan. Voimme vastata vain alkuperäisten ohjeiden laadusta.
Määrä | Ainesosa |
---|---|
3 dl | vettä |
1 ½ dl | gluteenittomia tummia makaroneja (esimerkiksi Semper) |
150 g | kukkakaalia pakasteena |
150 g | viinirypäleitä (satokauden mukaan hedelmä) |
½ | sipuli |
200 g | maustamattomia broilerin paistisuikaleita |
Marinadi | |
2 tl | omenaviinietikkaa |
2 rkl | ruokaöljyä |
3 rkl | sitruunamehua |
1 tl | suolaa |
⅓ rkl | mustapippurirouhetta |
2 tl | sokeria |
240 g | jäävuorisalaatti |
Currykermaviilikastike | |
200 g | kevyt kermaviiliä |
1 tl | currya |
1 rkl | juoksevaa hunajaa |
⅓ tl | mustapippurirouhetta |
½ tl | suolaa |
Valmista ensin marinadi, joka antaa makua pastalle ja kukkakaalille. Lisää kaikki aineet astiaan ja sekoita. Jätä marinadi odottamaan.
Laita paistinpannu lämpimälle liedelle. Lisää kuumalle pannulle ruokaöljy ja broilerisuikaleet. Ruskista broilerisuikaleet ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Siirrä sivuun odottamaan.
Laita vesi kiehumaan kattilaan ja lisää sinne makaronit. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi.
Kun makaronit ovat kypsiä, siivilöi ylimääräinen vesi pois ja huuhtele kylmällä vedellä.
Laita 2 dl vettä kattilaan ja lisää kattilaan pakastekukkakaali. Laita kattila liedelle ja kiehauta kukkakaalit kypsiksi noin 3–5 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä ja kaada ylimääräinen vesi pois. Huuhtele kukkakaaleja kylmällä vedellä. Pilko kukkakaali tarvittaessa pienemmiksi paloiksi ja lisää keitetyn pastan joukkoon.
Lisää marinadi ja kypsät broilerisuikaleet makaronien ja kukkakaalin joukkoon ja nosta maustumaan jääkappiin.
Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi.
Pese viinirypäleet ja jäävuorisalaatti. Leikkaa jäävuorisalaatti suikaleiksi ja puolita viinirypäleet puolikkaiksi. Sekoita sipulit, jäävuorisalaatti ja viinirypäleet marinoituneiden kasvisten ja broilerin sekaan.
VINKKI: Voit käyttää salaattiin edelliseltä päivältä yli jääneet pastat, lämpimät kasvikset ja paistetut broilerit. Viinirypäleiden tilalla voit käyttää sesongin mukaisia hedelmiä tai säilykehedelmiä oman maun mukaan. Broilerin voit korvata esimerkiksi lihapullilla, jauhelihalla tai kasvikunnan proteiineilla, kuten paistetulla tofulla tai soijasuikaleilla.
Currykermaviilikastike
Lisää kermaviilin joukkoon kaikki mausteet ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.
Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto
Kokonaisrasva |
1,82 g |
---|---|
Rasvasta tyydyttynyttä: |
0,77 g |
Hiilihydraatit: |
8,61 g |
Suola: | 0,67 g |
Annoksen hinta
4 annoksen hinta yhteensä on alle 6 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.
Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta
Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Arkiruokaa Gluteenittomat pinaattiletut
-
Arkiruokaa Gluteeniton one pot -pata broilerista
-
Arkiruokaa Gluteenittomat krutongit
-
Arkiruokaa Gluteeniton chili con carne broilerista
-
Arkiruokaa Gluteenittomat broileripihvit