Gluteeniton kanapastasalaatti

Valmistusaineet

4 annosta

Määrä Ainesosa
3 dl vettä
1 ½ dl gluteenittomia tummia makaroneja (esimerkiksi Semper)
150 g kukkakaalia pakasteena
150 g viinirypäleitä (satokauden mukaan hedelmä)
½ sipuli
200 g maustamattomia broilerin paistisuikaleita
Marinadi
2 tl omenaviinietikkaa
2 rkl ruokaöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
⅓ rkl mustapippurirouhetta
2 tl sokeria
240 g jäävuorisalaatti
Currykermaviilikastike
200 g kevyt kermaviiliä
1 tl currya
1 rkl juoksevaa hunajaa
⅓ tl mustapippurirouhetta
½ tl suolaa

Valmista ensin marinadi, joka antaa makua pastalle ja kukkakaalille. Lisää kaikki aineet astiaan ja sekoita. Jätä marinadi odottamaan.

Laita paistinpannu lämpimälle liedelle. Lisää kuumalle pannulle ruokaöljy ja broilerisuikaleet. Ruskista broilerisuikaleet ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Siirrä sivuun odottamaan.

Laita vesi kiehumaan kattilaan ja lisää sinne makaronit. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi.
Kun makaronit ovat kypsiä, siivilöi ylimääräinen vesi pois ja huuhtele kylmällä vedellä.

Laita 2 dl vettä kattilaan ja lisää kattilaan pakastekukkakaali. Laita kattila liedelle ja kiehauta kukkakaalit kypsiksi noin 3–5 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä ja kaada ylimääräinen vesi pois. Huuhtele kukkakaaleja kylmällä vedellä. Pilko kukkakaali tarvittaessa pienemmiksi paloiksi ja lisää keitetyn pastan joukkoon.
Lisää marinadi ja kypsät broilerisuikaleet makaronien ja kukkakaalin joukkoon ja nosta maustumaan jääkappiin.

Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi.
Pese viinirypäleet ja jäävuorisalaatti. Leikkaa jäävuorisalaatti suikaleiksi ja puolita viinirypäleet puolikkaiksi. Sekoita sipulit, jäävuorisalaatti ja viinirypäleet marinoituneiden kasvisten ja broilerin sekaan.

VINKKI: Voit käyttää salaattiin edelliseltä päivältä yli jääneet pastat, lämpimät kasvikset ja paistetut broilerit. Viinirypäleiden tilalla voit käyttää sesongin mukaisia hedelmiä tai säilykehedelmiä oman maun mukaan. Broilerin voit korvata esimerkiksi lihapullilla, jauhelihalla tai kasvikunnan proteiineilla, kuten paistetulla tofulla tai soijasuikaleilla.

Currykermaviilikastike

Lisää kermaviilin joukkoon kaikki mausteet ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.

Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto

Ruokaohjeen ravintoarvo 100 g kohden

Kokonaisrasva

1,82 g

Rasvasta tyydyttynyttä:

0,77 g

Hiilihydraatit:

8,61 g
Suola: 0,67 g


Annoksen hinta

4 annoksen hinta yhteensä on alle 6 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.

Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta

Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.