Gluteeniton kasviskaalilaatikko
Valmistusaineet
4 annosta
Huom! Varmista alkuperäisestä ohjeesta aineiden mittasuhteet. Annoslaskuri perustuu tekniseen laskukaavaan eikä se muuta ohjeen tekstiä. Annosmäärän muuttaminen voi vaikuttaa myös paistoastian kokoon ja kypsennysaikaan. Voimme vastata vain alkuperäisten ohjeiden laadusta.
Määrä | Ainesosa |
---|---|
3 dl | vettä |
400 g | valkokaalia |
2 | porkkanaa |
1 ½ dl | vettä |
½ | kasvisliemikuutio |
1 rkl | ruokaöljyä |
½ | keskikokoinen sipuli |
1 dl | soijarouhetta |
1 tl | kuivattua meiramia |
⅔ tl | suolaa |
¼ tl | mustapippurirouhetta |
1 ½ rk | siirappia |
2 rkl | puuroriisiä tai gluteenittomia kaurajyviä |
1 ½ dl | kasvirasvakermaa, 15 % rasvaa |
Esivalmistelu: Kuori ja raasta porkkanat raasteeksi. Leikkaa kaali suikaleiksi. Kuori sipuli ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Mittaa kolme desiä vettä kattilaan ja laita kiehumaan liedelle. Lisää kiehuvaan veteen kaalit ja porkkana. Anna kiehua noin 20 minuuttia. Valmista soijarouhe sillä aikaa, kun kaalit ja porkkanat kiehuvat.
Soijarouheen turvottaminen: Mittaa 1½ dl vettä kattilaan ja laita kiehumaan liedelle. Lisää veteen kasvisliemikuutio. Nosta valmis kasvisliemi kuumalta liedeltä odottamaan soijarouheeseen lisäämistä. Laita paistinpannu lämpenemään liedelle. Lisää kuumalle paistinpannulle ruokaöljy ja sipuli. Paista sipulia miedolla lämmöllä noin kaksi minuuttia. Lisää sipulin joukkoon soijarouhe ja mausteet. Paista seosta miedolla lämmöllä vielä muutama minuutti. Lisää joukkoon kasvisliemi kolmessa osassa välillä sekoittaen.
Laita uuni lämpenemään tasalämmölle 200 asteeseen.
Lisää kaaliporkkanaseoksen joukkoon puuroriisi ja soijarouhe. Lisää lopuksi siirappi, suola ja kasvirasvakerma. Maista, että maku on hyvä. Mausteita voi lisätä oman maun mukaan tarvittaessa.
Voitele 2,5–3 litran paistonkestävä uunivuoka ruokaöljyllä. Lisää kaalilaatikkoseos vuokaan.
Kypsennä uunin alaosassa tasalämmöllä noin 50 minuuttia.
Vinkki: Tarjoile puolukkasoseen kanssa. Kaalilaatikosta saat maidottoman korvaamalla kasvirasvakerman gluteenittomalla kaura- tai soijavalmisteella
Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto
Kokonaisrasva: | 2,30 g |
---|---|
Rasvasta tyydyttynyttä: | 0,66 g |
Hiilihydraatit: | 6,91 g |
Suola: | 0,42 g |
Annoksen hinta
Neljän annoksen hinta yhteensä on alle 2 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.
Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta
Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Arkiruokaa Gluteeniton broileripizza
-
Arkiruokaa Gluteenittomat kalapuikot
-
Arkiruokaa Gluteeniton kasviskiusaus
-
Arkiruokaa Gluteeniton jauhelihakastike
-
Arkiruokaa Gluteeniton currykermaviilikastike