Gluteeniton kasvispiirakka

Valmistusaineet

10 annosta

Määrä Ainesosa
Piirakkapohjan valmistaminen
1½ dl vettä
1½ tl kuivahiivaa
½ rkl siirappia
½ tl suolaa
1½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1½ dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta (esimerkiksi Pirkka)
1 rkl ruokaöljyä
Täytteen valmistaminen
100g parsakaalia pakasteena
100 g kukkakaalia pakasteena
50 g paprikasekoitusta pakasteena
80 g salaattijuustoa
2 dl kasvirasvakermaa, 15 % rasvaa
1 kananmuna
⅓ tl mustapippurirouhetta
⅓ tl paprikajauhetta
⅓ tl suolaa
50 g kermajuustoa, 17% rasvaa

Piirakkapohjan valmistaminen

Lisää reilusti kädenlämpöinen eli 42-asteinen vesi kulhoon. Sekoita kuivahiiva kaurahiutaleiden joukkoon ja lisää nesteeseen.
Lisää joukkoon siirappi, suola ja gluteeniton tumma jauhoseos ja lopuksi ruokaöljy.

Sekoita taikina tasaiseksi ja laita kohoamaan vedottomaan paikkaan leivinliinalla peitettynä noin 20 minuutiksi. Voitele pyöreä halkaisijaltaan 28 senttimetrin piirakkavuoka margariinilla tai ruokaöljyllä. Kaada kohonnut taikina piirakkavuokaan ja taputtele se jauhotetulla kädellä tasaiseksi vuoan pohjalle ja reunoille.

Laita uuni lämpenemään tasalämmölle 200 asteeseen.

Täytteen valmistaminen

Raasta juusto raasteeksi raastinraudalla. Kuutioi salaattijuusto pieniksi kuutioiksi.

Mittaa ruokakerma kulhoon ja riko joukkoon kananmuna.
Lisää mausteet ja sekoita niin, että kananmunan rakenne menee kunnolla rikki.
Leikkaa tarvittaessa kukkakaalit ja parsakaalit pienemmiksi paloiksi, jotta ne riittävät tasaisesti koko piirakkaan.
Lisää parsakaali, kukkakaalit, paprikat ja salaattijuusto piirakkapohjan päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste ja kaada päälle munakerma.

Nosta piirakka uunin keskiosaan paistumaan 30–45 minuutiksi.
Piirakka on kypsää, kun munakerma on kauttaaltaan hyytynyt, ja piirakka on saanut kauniin ruskean värin.

Vinkki: Jos haluat, voit korvata pakastekasvikset tuoreilla kasviksilla. Muista esikeittää tuoretta kukkakaalia muutaman minuutin ajan ennen piirakkaan lisäämistä.

Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto

Ruokaohjeen ravintoarvo 100 g kohden

Kokonaisrasva

7,61 g

Rasvasta tyydyttynyttä:

2,99 g

Hiilihydraatit:

13,48 g
Suola: 0,97 g


Annoksen hinta

10 annoksen hinta yhteensä on alle 3,50 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.

Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta

Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.