Gluteeniton kasvispiirakka
Valmistusaineet
10 annosta
Huom! Varmista alkuperäisestä ohjeesta aineiden mittasuhteet. Annoslaskuri perustuu tekniseen laskukaavaan eikä se muuta ohjeen tekstiä. Annosmäärän muuttaminen voi vaikuttaa myös paistoastian kokoon ja kypsennysaikaan. Voimme vastata vain alkuperäisten ohjeiden laadusta.
Määrä | Ainesosa |
---|---|
Piirakkapohjan valmistaminen | |
1½ dl | vettä |
1½ tl | kuivahiivaa |
½ rkl | siirappia |
½ tl | suolaa |
1½ dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
1½ dl | gluteenitonta tummaa jauhoseosta (esimerkiksi Pirkka) |
1 rkl | ruokaöljyä |
Täytteen valmistaminen | |
100g | parsakaalia pakasteena |
100 g | kukkakaalia pakasteena |
50 g | paprikasekoitusta pakasteena |
80 g | salaattijuustoa |
2 dl | kasvirasvakermaa, 15 % rasvaa |
1 | kananmuna |
⅓ tl | mustapippurirouhetta |
⅓ tl | paprikajauhetta |
⅓ tl | suolaa |
50 g | kermajuustoa, 17% rasvaa |
Piirakkapohjan valmistaminen
Lisää reilusti kädenlämpöinen eli 42-asteinen vesi kulhoon. Sekoita kuivahiiva kaurahiutaleiden joukkoon ja lisää nesteeseen.
Lisää joukkoon siirappi, suola ja gluteeniton tumma jauhoseos ja lopuksi ruokaöljy.
Sekoita taikina tasaiseksi ja laita kohoamaan vedottomaan paikkaan leivinliinalla peitettynä noin 20 minuutiksi. Voitele pyöreä halkaisijaltaan 28 senttimetrin piirakkavuoka margariinilla tai ruokaöljyllä. Kaada kohonnut taikina piirakkavuokaan ja taputtele se jauhotetulla kädellä tasaiseksi vuoan pohjalle ja reunoille.
Laita uuni lämpenemään tasalämmölle 200 asteeseen.
Täytteen valmistaminen
Raasta juusto raasteeksi raastinraudalla. Kuutioi salaattijuusto pieniksi kuutioiksi.
Mittaa ruokakerma kulhoon ja riko joukkoon kananmuna.
Lisää mausteet ja sekoita niin, että kananmunan rakenne menee kunnolla rikki.
Leikkaa tarvittaessa kukkakaalit ja parsakaalit pienemmiksi paloiksi, jotta ne riittävät tasaisesti koko piirakkaan.
Lisää parsakaali, kukkakaalit, paprikat ja salaattijuusto piirakkapohjan päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste ja kaada päälle munakerma.
Nosta piirakka uunin keskiosaan paistumaan 30–45 minuutiksi.
Piirakka on kypsää, kun munakerma on kauttaaltaan hyytynyt, ja piirakka on saanut kauniin ruskean värin.
Vinkki: Jos haluat, voit korvata pakastekasvikset tuoreilla kasviksilla. Muista esikeittää tuoretta kukkakaalia muutaman minuutin ajan ennen piirakkaan lisäämistä.
Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto
Kokonaisrasva |
7,61 g |
---|---|
Rasvasta tyydyttynyttä: |
2,99 g |
Hiilihydraatit: |
13,48 g |
Suola: | 0,97 g |
Annoksen hinta
10 annoksen hinta yhteensä on alle 3,50 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.
Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta
Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Arkiruokaa Gluteeniton ruskea kastike
-
Arkiruokaa Gluteeniton panzanella
-
Arkiruokaa Gluteeniton kauratortillalettu
-
Arkiruokaa Gluteeniton one pot -pata broilerista
-
Arkiruokaa Gluteenittomat krutongit