Gluteeniton kasvispizza

Valmistusaineet

2 kappaletta

Määrä Ainesosa
Kastikkeen valmistaminen
2 valkosipulinkynttä
4 dl tomaattimurskaa
½ tl suolaa
1 tl sokeria
ripaus mustapippurirouhetta
2 tl kuivattua oteganoa
Pohjan valmistaminen
2½ dl vettä
½ pss kuivahiivaa
1½ tl psylliumkuorijauhetta
⅓ tl suolaa
2 rkl ruokaöljyä
3½ dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta (Semper)
Täytteen valmistaminen
100 g paprikasekoitusta pakasteena
½ sipulia
3 dl vettä
½ kasvisliemikuutio
2 rkl ruokaöljyä
2 dl soijarouhetta
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua basilikaa
½ tl mustapippurirouhetta
100 g kermajuustoa, 17% rasvaa

Kastikkeen valmistaminen:

Hienonna valkosipulit. Lisää valkosipulin kynnet ja tomaattimurska kattilaan. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurirouheella. Keitä 10–15 minuuttia. Lisää oregano ja laita kansi kattilan päälle ja anna maustua hetki.

Pizzapohjan valmistaminen:

Mittaa reilusti kädenlämpöinen eli noin 42-asteinen vesi kulhoon. Sekoita joukkoon psylliumkuorijauhe ja anna turvota muutama minuutti. Sekoita kuivahiiva yhteen desilitraan jauhoseosta, lisää ne kulhoon ja sekoita hyvin.

Lisää suola, ruokaöljy ja loput jauhoseoksesta. Sekoita taikina tasaiseksi.

Jaa taikina kahteen osaan leivinpaperin päälle pellille. Muotoile jauhotetuin käsin pyöreiksi pizzoiksi leivinpaperin päällä. Peitä pizzapohjat leivinliinalla ja anna kohota 15–20 minuuttia.

Täytteen valmistaminen: 

Kuori ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi.

Mittaa vesi kattilaan ja laita kiehumaan liedelle. Lisää joukkoon kasvisliemikuutio. Nosta valmis kasvisliemi kuumalta liedeltä odottamaan, soijarouheen joukkoon lisäämistä.

Laita paistinpannu lämpenemään liedelle ja lisää ruokaöljy ja sipulit. Paista sipulia miedolla lämmöllä noin kaksi minuuttia. Lisää joukkoon soijarouhe ja mausteet. Lisää kasvisliemi soijarouheen joukkoon kolmessa erässä välillä sekoittaen.

Ota paprikasuikaleet pakastimesta tai pese tuore paprika, poista siemenkota ja leikkaa suikaleiksi.

Aseta tyhjä uunipelti uuniin ja laita uuni kuumenemaan tasalämmölle 250 asteeseen.

Levitä tomaattikastike pohjien päälle. Lisää soijarouhe, paprikat ja juustoraaste. Siirrä täytetty pizza leivinpapereineen kuumalle pellille ja paista noin 10–15 minuuttia.

Paista toinen pizza samoin. Jos sinulla on kiertoilmauuni, voit paistaa pizzat yhtä aikaa. Kiertoilmauunissa paistettaessa lämpötilan on 225 astetta.

Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto

Ruokaohjeen ravintoarvo 100 g kohden

Kokonaisrasva

1,82 g

Rasvasta tyydyttynyttä:

0,89 g

Hiilihydraatit:

14,32 g

Kuitu:

2,55 g
Suola: 0,46 g


Annoksen hinta

Kahden pizzan hinta yhteensä on alle 4 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.

Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta

Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.