Gluteeniton kesän feta-tomaattipiiras
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
Pohja: | |
2 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
½ dl | tattarijauhoa |
1 ½ tl | psylliumkuorijauhetta |
½ tl | leivinjauhetta |
1 tl | kuivattua oreganoa |
100 g | margariinia |
3 rkl | kylmää vettä |
Täyte: | |
½-1 | punainen paprika |
3 | valkosipulin kynttä |
1 | chilipalko |
150 g | kirsikkatomaatteja |
1 dl | kapriksia |
1 dl | kivettömiä kalamata-oliiveja |
1 rkl | öljyä |
1 dl | tuoretta oreganoa hienonnettuna |
½ tl | mustapippurirouhetta |
100 g | fetajuustoa |
2 | kananmunaa |
1 prk (150 g) | ranskankermaa |
1 dl | parmesaaniraastetta |
Sekoita kulhossa keskenään kuivat aineet. Nypi joukkoon margariini. Sekoita joukkoon kylmä vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24–26 cm) pohjalle ja reunoille. Leikkaa paprika isoiksi paloiksi. Hienonna valkosipulin kynnet. Leikkaa chilipalko saksilla pieniksi paloiksi. Yhdistä kulhossa paprika, valkosipulinkynnet, chili, tomaatit, kaprikset ja oliivit. Lisää öljy, oregano ja mustapippurirouhe. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Murustele fetajuusto päälle. Sekoita kananmunat ranskankerman joukkoon ja kaada seos vuokaan. Ripottele lopuksi parmesaaniraaste. Paista 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Vinkki! Voit valmistaa piiraan myös grillissä. Painele pohja valmiiksi foliovuokaan. Grillaa kasvikset grillissä. Lisää täyte ja kypsennä piiras grillissä.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Gluteenittomasti - Vuodenaikojen parhaat piirakat -kirja
Tilaa kirja verkkokaupastamme!
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton italialainen polentapiirakka
-
Salaatit ja alkuruoat Gluteeniton grillattu parsa
-
Jälkiruoat Gluteenittomat muurinpohjaletut
-
Pullat Gluteeniton tikkupulla
-
Pääruoat Gluteeniton suppilovahvero-pekonitortilla