Gluteeniton kvinoa-tabbouleh

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
2 dl kvinoasuurimoita
3–4 dl vettä
1 punasipuli
½ kurkku
3 tomaattia
1 paprika
1 prk (400 g) huuhdeltuja kidneypapuja
½ ruukku persiljaa
Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
1 tl suolaa
1 rkl fariinisokeria
½ ruukku persiljaa
Pinnalle/päälle:
1 rkl sitruunamehua

Huuhtele kvinoa runsaassa vedessä. Sekoita huuhdeltu kvinoa ja vesi kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita kuumennuksen aikana pari kertaa. Voit lisätä halutessasi veteen ripauksen suolaa. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla 10–15 minuuttia.

Ota kattila liedeltä ja anna kvinoan jäähtyä ilman kantta 10 minuuttia. Sekoita ennen lisäämistä muihin aineksiin.

Kvinoan kypsyessä leikkaa punasipuli, kurkku, tomaatit ja paprika papujen kokoisiksi lohkoiksi. Sekoita pavut, kvinoa ja kasvikset keskenään isossa kulhossa. Hienonna tai saksi persilja joukkoon.

Valmista kastike: mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi. Voit käyttää myös sauvasekoitinta. Sekoita kastike salaattiin. Purista päälle tilkka sitruunamehua.

Resepti: Miika Wynne-Ellis
Kuva: Adobe Stock

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.