Gluteeniton kvinoa-tabbouleh
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
2 dl | kvinoasuurimoita |
3–4 dl | vettä |
1 | punasipuli |
½ | kurkku |
3 | tomaattia |
1 | paprika |
1 prk (400 g) | huuhdeltuja kidneypapuja |
½ ruukku | persiljaa |
Kastike: | |
3 rkl | oliiviöljyä |
1 rkl | valkoista balsamiviinietikkaa |
1 tl | suolaa |
1 rkl | fariinisokeria |
½ ruukku | persiljaa |
Pinnalle/päälle: | |
1 rkl | sitruunamehua |
Huuhtele kvinoa runsaassa vedessä. Sekoita huuhdeltu kvinoa ja vesi kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita kuumennuksen aikana pari kertaa. Voit lisätä halutessasi veteen ripauksen suolaa. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla 10–15 minuuttia.
Ota kattila liedeltä ja anna kvinoan jäähtyä ilman kantta 10 minuuttia. Sekoita ennen lisäämistä muihin aineksiin.
Kvinoan kypsyessä leikkaa punasipuli, kurkku, tomaatit ja paprika papujen kokoisiksi lohkoiksi.
Sekoita pavut, kvinoa ja kasvikset keskenään isossa kulhossa. Hienonna tai saksi persilja joukkoon.
Valmista kastike: mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta sileäksi. Voit käyttää myös sauvasekoitinta. Sekoita kastike salaattiin. Purista päälle tilkka sitruunamehua.
Resepti: Miika Wynne-Ellis, kuva: Adobe Stock.