Gluteeniton lasagnette
Valmistusaineet
4 annosta
Huom! Varmista alkuperäisestä ohjeesta aineiden mittasuhteet. Annoslaskuri perustuu tekniseen laskukaavaan eikä se muuta ohjeen tekstiä. Annosmäärän muuttaminen voi vaikuttaa myös paistoastian kokoon ja kypsennysaikaan. Voimme vastata vain alkuperäisten ohjeiden laadusta.
Määrä | Ainesosa |
---|---|
Makaronien keittäminen: | |
5 dl | vettä |
2½ dl | gluteenitonta tummaa makaronia |
Tomaattikastikkeen valmistaminen: | |
½ | sipulia |
½ rkl | ruokaöljyä |
250 g | naudanjauhelihaa, 10 % rasvaa |
1 | valkosipulinkynsi |
⅓ tl | mustapippurirouhetta |
2 tl | kuivattua basilikaa |
5 dl | tomaattimurskaa |
½ | lihaliemikuutio |
2 tl | sokeria |
½ tl | suolaa |
Juustokastikkeen valmistaminen: | |
3 rkl | juoksevaa margariinia |
2 rkl | gluteenitonta hienoa riisijauhoa |
2½ dl | kasvirasvakermaa, 15 % rasvaa |
60 g | kermajuustoa, 17% rasvaa |
⅓ tl | suolaa |
Makaronien keittäminen:
Mittaa vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kiehuvaan veteen makaronit.
Anna makaronien kiehua noin 10 minuuttia. Makaronien ei tarvitse olla täysin kypsiä, koska laatikko kypsyy vielä uunissa.
Kaada ylimääräinen vesi pois pastasta siivilää tai kattilan kantta apuna käyttäen.
Tomaattikastikkeen valmistaminen:
Kuori ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Laita paistinpannu lämpenemään liedelle ja lisää ruokaöljy. Lisää sipuli kuumalle pannulle ja
paista miedolla lämmöllä noin kaksi minuuttia. Lisää pannulle jauheliha ja ruskista. Mausta mustapippurilla, valkosipulilla ja basilikalla. Lisää joukkoon tomaattimurska, lihaliemikuutio, sokeri ja suola. Anna kastikkeen kiehahtaa ja nosta pois levyltä.
Valkokastikkeen valmistaminen:
Raasta juusto. Mittaa pinnoitettuun kattilaan juokseva margariini. Lisää joukkoon gluteeniton riisijauho ja sekoita. Anna kypsyä hetki. Jauhoseos ei saa ruskistua. Lisää joukkoon ruokakerma samalla koko ajan sekoittaen ja anna kastikkeen saostua. Lisää lopuksi kastikkeen joukkoon noin puolet juustoraasteesta ja suola.
Laita uuni lämpenemään tasalämmölle 200 asteeseen.
Sekoita makaronit ja tomaattikastike keskenään ja laita vuokaan. Lisää päälle valkokastike ja loput juustoraasteesta. Paista uunin keskiosassa noin 30 minuuttia, kunnes lasagne saa kauniin ruskean paistopinnan.
Resepti: Sirpa Gylling, Keliakialiitto
Kuva: Tuulamaria Lempiälä, Keliakialiitto
Kokonaisrasva |
6,42 g |
---|---|
Rasvasta tyydyttynyttä: |
2,01 g |
Hiilihydraatit: |
10,28 g |
Suola: | 0,50 g |
Annoksen hinta
4 annoksen hinta yhteensä on alle 6 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.
Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta
Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Arkiruokaa Gluteeniton broileripizza
-
Arkiruokaa Gluteenittomat kalapuikot
-
Arkiruokaa Gluteeniton kasviskiusaus
-
Arkiruokaa Gluteeniton jauhelihakastike
-
Arkiruokaa Gluteeniton currykermaviilikastike