Gluteeniton mansikka-rahkaherkku

Valmistusaineet

6 annosta

Määrä Ainesosa
300 g suomalaisia mansikoita pakasteena
1½ dl gluteenitonta kauralesettä
250 g kasvirasvavispikermaa, 24 % rasvaa
250 g maitorahkaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Ota mansikat sulamaan jääkaappiin yön yli tai sulata mikroaaltouunissa. Lisää sulaneiden mansikoiden joukkoon kauralese ja sekoita ne keskenään.

Anna leseiden turvota mansikoiden joukossa jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.

Vatkaa kasvirasvavispikerma vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon rahka, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää lopuksi mansikat ja leseet. Sekoita tasaiseksi.

Vinkki: Rahkasta saa laktoosittoman käyttämällä laktoositonta vispikermaa. Tässä ohjeessa on käytetty kasvirasvavispikermaa, joka sisältää 24 % rasvaa ja on vähälaktoosinen.

Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto

Ruokaohjeen ravintoarvo 100 g kohden

Kokonaisrasva

7,46 g

Rasvasta tyydyttynyttä:

5,68 g

Hiilihydraatit:

12,04 g
Suola: 0,11 g


Annoksen hinta

6 annoksen hinta yhteensä on alle 6 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.

Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta

Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.