Gluteeniton mansikka-rahkaherkku
Valmistusaineet
6 annosta
Huom! Varmista alkuperäisestä ohjeesta aineiden mittasuhteet. Annoslaskuri perustuu tekniseen laskukaavaan eikä se muuta ohjeen tekstiä. Annosmäärän muuttaminen voi vaikuttaa myös paistoastian kokoon ja kypsennysaikaan. Voimme vastata vain alkuperäisten ohjeiden laadusta.
Määrä | Ainesosa |
---|---|
300 g | suomalaisia mansikoita pakasteena |
1½ dl | gluteenitonta kauralesettä |
250 g | kasvirasvavispikermaa, 24 % rasvaa |
250 g | maitorahkaa |
2 rkl | sokeria |
1 tl | vaniljasokeria |
Ota mansikat sulamaan jääkaappiin yön yli tai sulata mikroaaltouunissa. Lisää sulaneiden mansikoiden joukkoon kauralese ja sekoita ne keskenään.
Anna leseiden turvota mansikoiden joukossa jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
Vatkaa kasvirasvavispikerma vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon rahka, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää lopuksi mansikat ja leseet. Sekoita tasaiseksi.
Vinkki: Rahkasta saa laktoosittoman käyttämällä laktoositonta vispikermaa. Tässä ohjeessa on käytetty kasvirasvavispikermaa, joka sisältää 24 % rasvaa ja on vähälaktoosinen.
Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto
Kokonaisrasva |
7,46 g |
---|---|
Rasvasta tyydyttynyttä: |
5,68 g |
Hiilihydraatit: |
12,04 g |
Suola: | 0,11 g |
Annoksen hinta
6 annoksen hinta yhteensä on alle 6 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.
Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta
Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Arkiruokaa Gluteenittomat tattarilesesämpylät
-
Arkiruokaa Gluteenittomat punajuurisämpylät
-
Arkiruokaa Gluteeniton makaronilaatikko
-
Arkiruokaa Gluteenittomat lohkoperunat
-
Arkiruokaa Gluteeniton lasagnette