Gluteeniton mansikkatuorepuuro
Valmistusaineet
6 annosta
Huom! Varmista alkuperäisestä ohjeesta aineiden mittasuhteet. Annoslaskuri perustuu tekniseen laskukaavaan eikä se muuta ohjeen tekstiä. Annosmäärän muuttaminen voi vaikuttaa myös paistoastian kokoon ja kypsennysaikaan. Voimme vastata vain alkuperäisten ohjeiden laadusta.
Määrä | Ainesosa |
---|---|
300 g | suomalaisia pakaste mansikoita |
4 dl | maustamatonta, rasvatonta jogurttia |
3 dl | gluteenittomia kauraleseitä |
2 rkl | paahdettua pellavansiemenrouhetta |
2 rkl | auringonkukan siemeniä |
2 tl | vaniljasokeria |
Ota mansikat sulamaan edellisen päivänä jääkaappiin tai sulata ne mikroaaltouunissa.
Mittaa mansikoiden joukkoon maustamaton jogurtti, kauraleseet, auringonkukansiemenet, pellavansiemenrouhe ja vaniljasokeri. Vaniljasokerin tilalla voi käyttää hunajaa.
Sekoita kaikki hyvin keskenään ja laita puuro tekeytymään jääkaappiin vähintään yhdeksi tunniksi. Puuron voi tehdä myös illalla seuraavan aamun aamupalalle.
Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto
Kokonaisrasva |
3,15 g |
---|---|
Rasvasta tyydyttynyttä: |
0,43 g |
Hiilihydraatit: |
13,90 g |
Suola: | 0,05 g |
Annoksen hinta
6 annoksen hinta yhteensä on alle 4,50 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.
Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta
Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Arkiruokaa Gluteeniton broileripizza
-
Arkiruokaa Gluteenittomat kalapuikot
-
Arkiruokaa Gluteeniton kasviskiusaus
-
Arkiruokaa Gluteeniton jauhelihakastike
-
Arkiruokaa Gluteeniton currykermaviilikastike