Gluteeniton mansikkatuorepuuro

Valmistusaineet

6 annosta

Määrä Ainesosa
300 g suomalaisia pakaste mansikoita
4 dl maustamatonta, rasvatonta jogurttia
3 dl gluteenittomia kauraleseitä
2 rkl paahdettua pellavansiemenrouhetta
2 rkl auringonkukan siemeniä
2 tl vaniljasokeria

Ota mansikat sulamaan edellisen päivänä jääkaappiin tai sulata ne mikroaaltouunissa.

Mittaa mansikoiden joukkoon maustamaton jogurtti, kauraleseet, auringonkukansiemenet, pellavansiemenrouhe ja vaniljasokeri. Vaniljasokerin tilalla voi käyttää hunajaa.

Sekoita kaikki hyvin keskenään ja laita puuro tekeytymään jääkaappiin vähintään yhdeksi tunniksi. Puuron voi tehdä myös illalla seuraavan aamun aamupalalle.

Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto

Ruokaohjeen ravintoarvo 100 g kohden

Kokonaisrasva

3,15 g

Rasvasta tyydyttynyttä:

0,43 g

Hiilihydraatit:

13,90 g
Suola: 0,05 g


Annoksen hinta

6 annoksen hinta yhteensä on alle 4,50 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.

Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta

Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.