Gluteeniton mantelikala
Valmistusaineet
4 annosta
Huom! Varmista alkuperäisestä ohjeesta aineiden mittasuhteet. Annoslaskuri perustuu tekniseen laskukaavaan eikä se muuta ohjeen tekstiä. Annosmäärän muuttaminen voi vaikuttaa myös paistoastian kokoon ja kypsennysaikaan. Voimme vastata vain alkuperäisten ohjeiden laadusta.
Määrä | Ainesosa |
---|---|
400 g | seitifileitä |
½ tl | suolaa |
ripaus | mustapippurirouhetta |
1 dl | kasvirasvakermaa, 15 % rasvaa |
1 dl | mantelilastuja |
½ dl | gluteenitonta korppujauhoa |
2 rkl | sitruunamehua |
½ dl | mantelilastuja |
Sulata seitifileet yön yli jääkaapissa.
Lado fileet leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Ripottele kalojen pinnalle suola ja pippuri.
Sekoita ruokakerman joukkoon mantelilastut, korppujauhot ja sitruunanmehu. Anna turvota 5 minuuttia. Levitä seos kalojen päälle.
Ripottele pinnalle mantelilastuja ja kypsennä tasalämmöllä uunin keskiosassa 200 asteessa noin 30–40 minuuttia tai kunnes kala on kypsää.
Vinkki: Tarjoa esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja raikkaan salaatin tai uunijuuresten kanssa.
Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto
Kokonaisrasva |
5,85 g |
---|---|
Rasvasta tyydyttynyttä: |
1,12 g |
Hiilihydraatit: |
0,92 g |
Suola: | 0,63 g |
Annoksen hinta
4 annoksen hinta yhteensä on alle 6 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.
Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta
Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Arkiruokaa Gluteeniton one pot -pata broilerista
-
Arkiruokaa Gluteenittomat krutongit
-
Arkiruokaa Gluteenittomat pinaattiletut
-
Arkiruokaa Gluteeniton jauhelihakeitto
-
Arkiruokaa Gluteeniton kananmuna-kasviswokki