Gluteeniton marjamalja
Valmistusaineet
4 annosta
Huom! Varmista alkuperäisestä ohjeesta aineiden mittasuhteet. Annoslaskuri perustuu tekniseen laskukaavaan eikä se muuta ohjeen tekstiä. Annosmäärän muuttaminen voi vaikuttaa myös paistoastian kokoon ja kypsennysaikaan. Voimme vastata vain alkuperäisten ohjeiden laadusta.
Määrä | Ainesosa |
---|---|
100–150 g | gluteenittomia keksejä |
50 g | sulatettua margariinia |
Täyte | |
2 dl | vispikermaa |
2 dl | maustamatonta jogurttia |
1 dl | sokeria |
1 tl | vanilliinisokeria |
½ | sitruunanmehu |
1–2 tl | sitruunan raastettua kuorta |
250 g | mansikoita |
Koristeeksi | |
sitruunamelissaa |
Hienonna keksit ja sekoita niiden joukkoon sulatettu margariini.
Vaahdota kuohukerma. Sekoita jogurtin joukkoon sokerit sekä sitruunan mehu ja raastettu kuori.
Kääntele kermavaahto joukkoon.
Viipaloi mansikat.
Kokoa ainekset maljaan tai lasiin kerroksittain; pohjalle keksimurua, sitten mansikoita, jogurtti-kermavaahtoa ja pinnalle mansikoita. Koristele sitruunamelissalla.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Muut leivät Gluteenittomat teff-leipäset
-
Salaatit ja alkuruoat Gluteeniton kvinoa-tabbouleh
-
Kausileivonnaiset Gluteeniton siemennäkkäri
-
Muut leivät Gluteeniton focaccia
-
Arkiruokaa Gluteeniton broilerinjauhelihakeitto