Gluteeniton marjarahka

Valmistusaineet

6 annosta

Määrä Ainesosa
5 ½ dl suomalaisia pakastemarjoja
2 ½ dl kasvirasvavispikermaa, 24 % rasvaa
250 g laktoositonta maitorahkaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Ota marjat sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana tai sulata ne mikroaaltouunissa.
Vatkaa kasvirasvavispikerma vaahdoksi. 

Lisää vaahdotetun kasvirasvakerman joukkoon rahka, sokeri ja vaniljasokeri.
Lisää lopuksi sulaneet marjat. Sekoita tasaiseksi.

Vinkki: Rahkasta saa laktoosittoman käyttämällä laktoositonta vispikermaa. 
Tässä ohjeessa on käytetty kasvirasvavispikermaa, joka sisältää 24 % rasvaa ja 
on vähälaktoosinen.

Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto

Ruokaohjeen ravintoarvo 100 g kohden

Kokonaisrasva

7,58 g

Rasvasta tyydyttynyttä:

6,09 g

Hiilihydraatit:

8,56 g
Suola: 0,11 g


Annoksen hinta

Kuuden annoksen hinta yhteensä on alle 5 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.

Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta

Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.