Gluteeniton marjarahka
Valmistusaineet
6 annosta
Huom! Varmista alkuperäisestä ohjeesta aineiden mittasuhteet. Annoslaskuri perustuu tekniseen laskukaavaan eikä se muuta ohjeen tekstiä. Annosmäärän muuttaminen voi vaikuttaa myös paistoastian kokoon ja kypsennysaikaan. Voimme vastata vain alkuperäisten ohjeiden laadusta.
Määrä | Ainesosa |
---|---|
5 ½ dl | suomalaisia pakastemarjoja |
2 ½ dl | kasvirasvavispikermaa, 24 % rasvaa |
250 g | laktoositonta maitorahkaa |
2 rkl | sokeria |
1 tl | vaniljasokeria |
Ota marjat sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana tai sulata ne mikroaaltouunissa.
Vatkaa kasvirasvavispikerma vaahdoksi.
Lisää vaahdotetun kasvirasvakerman joukkoon rahka, sokeri ja vaniljasokeri.
Lisää lopuksi sulaneet marjat. Sekoita tasaiseksi.
Vinkki: Rahkasta saa laktoosittoman käyttämällä laktoositonta vispikermaa.
Tässä ohjeessa on käytetty kasvirasvavispikermaa, joka sisältää 24 % rasvaa ja
on vähälaktoosinen.
Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto
Kokonaisrasva |
7,58 g |
---|---|
Rasvasta tyydyttynyttä: |
6,09 g |
Hiilihydraatit: |
8,56 g |
Suola: | 0,11 g |
Annoksen hinta
Kuuden annoksen hinta yhteensä on alle 5 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.
Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta
Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Arkiruokaa Gluteeniton broileripizza
-
Arkiruokaa Gluteenittomat kalapuikot
-
Arkiruokaa Gluteeniton kasviskiusaus
-
Arkiruokaa Gluteeniton jauhelihakastike
-
Arkiruokaa Gluteeniton currykermaviilikastike