Gluteeniton munakasrulla lihatäytteellä

Valmistusaineet

6 annosta

Määrä Ainesosa
1 dl gluteenittomia kaurajyviä tai riisiä
3 dl vettä
1 sipuli
1 punainen paprika
½ tl mustapippurirouhetta
½ tl suolaa
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua oreganoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa, 15 % rasvaa
200 g naudanjauhelihaa, 10 % rasvaa
Munakasrullan pohja
6 kananmunaa
5 dl rasvatonta maitoa
1½ dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta (esimerkiksi Semper)
½ tl suolaa
⅓ tl mustapippurirouhetta

Täytteen valmistaminen

Mittaa vesi kattilaan ja lisää kiehuvaan veteen kauranjyvät. Anna kiehua 15 minuuttia ja kaada ylimääräinen vesi pois. Kaurajyvät voi korvata halutessaan täysjyväriisillä.

Jätä sivuun odottamaan munakasrullan täytteeseen lisäämistä.

Pese ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi. Kuori sipuli ja leikkaa kuutioiksi. Laita paistinpannu lämpenemään liedelle ja lisää siihen ruokaöljy. Lisää kuumalle pannulle sipulit ja paista miedolla lämmöllä noin kaksi minuuttia. Lisää sipulin joukkoon naudan jauheliha. Ruskista jauheliha melkein kypsäksi ja lisää joukkoon kaikki mausteet. Lopuksi yhdistä kauranjyvät, jauheliha, paprika ja tuorejuusto.

Sekoita hyvin keskenään. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita oman maun mukaan. Jätä täyte odottamaan munakasrullaan lisäämistä.

Munakasrullan pohjan valmistaminen

Laita uuni lämpenemään tasalämmölle 225 asteeseen. Laita uunipelti uuniin lämpenemään.
Mittaa maito kulhoon. Riko kananmunat ja lisää maidon joukkoon. Sekoita kananmunien rakenne rikki.
Lisää munamaidon joukkoon gluteeniton jauhoseos ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi suola.

Ota leivinpaperista uunipellin kokoinen pala. Ota lämmitetty pelti uunista ja laita leivinpaperi uunipellille. Kaada munakasmassa pellille leivinpaperin päälle. Laita pelti uunin keskiosaan ja paista noin 10–15 minuuttia.

Ota kypsä munakasrullapohja pois uunista ja anna jäähtyä hetken. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen.

Ota leivinpaperista pellin kokoinen pala ja laita se pöydälle. Kumoa munakasrullapohja leivinpaperin päälle.

Levitä munakasrullan täyte tasaisesti pohjan päälle. Jätä yläreunaan noin yhden sentin levyinen kaistale ilman täytettä.
Rullaa munaskarulla alhaalta ylöspäin ja jätä leivinpaperille niin, että saumapuoli jää rullan alle.

Siirrä munakasrulla leivinpaperin avulla takaisin pellille. Raasta juusto raasteeksi ja lisää munakasrullan päälle.
Laita munakasrulla takaisin uunin keskiosaan ja paista vielä noin 15 minuuttia.

Munakasrulla on valmis, kun juustoraaste on saanut kauniin ruskean värin.

Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto

Ruokaohjeen ravintoarvo 100 g kohden

Kokonaisrasva

4,32 g

Rasvasta tyydyttynyttä:

1,74 g

Hiilihydraatit:

8,77 g
Suola: 0,56 g


Annoksen hinta

6 annoksen hinta yhteensä on alle 7 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.

Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta

Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.