Gluteeniton mustaherukkavispipuuro
Valmistusaineet
4 annosta
Huom! Varmista alkuperäisestä ohjeesta aineiden mittasuhteet. Annoslaskuri perustuu tekniseen laskukaavaan eikä se muuta ohjeen tekstiä. Annosmäärän muuttaminen voi vaikuttaa myös paistoastian kokoon ja kypsennysaikaan. Voimme vastata vain alkuperäisten ohjeiden laadusta.
Määrä | Ainesosa |
---|---|
1 dl | vettä |
250 g | mustaherukoita pakasteena |
1½ dl | sokeria |
½ tl | suolaa |
3⅔ dl | gluteenitonta kauralesettä |
Mittaa vesi, mustaherukat, sokeri ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää kauraleseet koko ajan sekoittaen.
Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuutin ajan ja välillä sekoittaen.
Jäähdytä puuroa ja vatkaa kuohkeaksi.
Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto
Kokonaisrasva |
2,61 g |
---|---|
Rasvasta tyydyttynyttä: |
0,42 g |
Hiilihydraatit: |
38,20 g |
Suola: | 0,49 g |
Annoksen hinta
4 annoksen hinta yhteensä on alle 2,50 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.
Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta
Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Arkiruokaa Gluteeniton broileripizza
-
Arkiruokaa Gluteenittomat kalapuikot
-
Arkiruokaa Gluteeniton kasviskiusaus
-
Arkiruokaa Gluteeniton jauhelihakastike
-
Arkiruokaa Gluteeniton currykermaviilikastike