Gluteeniton ohukaistaikina
Valmistusaineet
10 annosta
Huom! Varmista alkuperäisestä ohjeesta aineiden mittasuhteet. Annoslaskuri perustuu tekniseen laskukaavaan eikä se muuta ohjeen tekstiä. Annosmäärän muuttaminen voi vaikuttaa myös paistoastian kokoon ja kypsennysaikaan. Voimme vastata vain alkuperäisten ohjeiden laadusta.
Määrä | Ainesosa |
---|---|
6 dl | rasvatonta maitoa |
3 | kananmunaa |
1 tl | suolaa |
½ dl | gluteenitonta perunakuitua |
2½ dl | gluteenitonta tummaa jauhoseosta (esimerkiksi Pirkka) |
50 g | margariinia, 60 % rasvaa (paistamiseen) |
Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon maito, jauhot ja suola. Anna taikinan turvota mieluiten 30 minuuttia ennen paistamista. Paista pieniksi letuiksi tai isommiksi ohukaisiksi.
Vinkki: Letusta saa helposti laktoosittomia valitsemalla taikinaan laktoosittoman maidon ja paistamiseen laktoosittoman margariinin.
Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto
Kokonaisrasva |
5,22 g |
---|---|
Rasvasta tyydyttynyttä: |
1,31 g |
Hiilihydraatit: |
13,78 g |
Suola: | 0,80 g |
Annoksen hinta
10 annoksen hinta yhteensä on alle 2,50 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.
Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta
Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Arkiruokaa Gluteeniton broileripizza
-
Arkiruokaa Gluteenittomat kalapuikot
-
Arkiruokaa Gluteeniton kasviskiusaus
-
Arkiruokaa Gluteeniton jauhelihakastike
-
Arkiruokaa Gluteeniton currykermaviilikastike