Gluteeniton ohukaistaikina

Valmistusaineet

10 annosta

Määrä Ainesosa
6 dl rasvatonta maitoa
3 kananmunaa
1 tl suolaa
½ dl gluteenitonta perunakuitua
2½ dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta (esimerkiksi Pirkka)
50 g margariinia, 60 % rasvaa (paistamiseen)

Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon maito, jauhot ja suola. Anna taikinan turvota mieluiten 30 minuuttia ennen paistamista. Paista pieniksi letuiksi tai isommiksi ohukaisiksi. 

Vinkki: Letusta saa helposti laktoosittomia valitsemalla taikinaan laktoosittoman maidon ja paistamiseen laktoosittoman margariinin.

Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto

Ruokaohjeen ravintoarvo 100 g kohden

Kokonaisrasva

5,22 g

Rasvasta tyydyttynyttä:

1,31 g

Hiilihydraatit:

13,78 g
Suola: 0,80 g


Annoksen hinta

10 annoksen hinta yhteensä on alle 2,50 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.

Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta

Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.