Gluteeniton omenainen piimäpiirakka

Valmistusaineet

1 kappaletta

Määrä Ainesosa
4 dl rasvatonta piimää
1 dl juoksevaa margariinia
3 dl sokeria
2½ dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta (esimerkiksi Semper)
2 dl gluteenitonta kaurajauhoa
1½ tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
250 g omena
1 rkl jauhettua kanelia
2 rkl sokeria

Laita uuni lämpenemään tasalämmölle 225 asteeseen.

Sekoita kaikki taikinan aineet keskenään. Levitä taikina halkaisijaltaan 23 senttimetrin piirakkavuokaan.

Pese omenat huolellisesti ja leikkaa niistä lohkoja tai kuutioita. Lisää paloiteltujen omenoiden joukkoon kaneli ja sokeri. Laita omenat piirakan päälle tasaisesti.

Paista piirakkaa uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.

Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto

Ruokaohjeen ravintoarvo 100 g kohden

Kokonaisrasva

5,08 g

Rasvasta tyydyttynyttä:

0,57 g

Hiilihydraatit:

39,92 g
Suola: 0,56 g


Annoksen hinta

1 kappaleen yhteensä on alle 3 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.

Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta

Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.