Gluteeniton one pot -pata soijarouheesta
Valmistusaineet
4 annosta
Huom! Varmista alkuperäisestä ohjeesta aineiden mittasuhteet. Annoslaskuri perustuu tekniseen laskukaavaan eikä se muuta ohjeen tekstiä. Annosmäärän muuttaminen voi vaikuttaa myös paistoastian kokoon ja kypsennysaikaan. Voimme vastata vain alkuperäisten ohjeiden laadusta.
Määrä | Ainesosa |
---|---|
Soijan turvottaminen | |
½ tl | suolaa |
ripaus | mustapippurirouhetta |
1 ½ tl | currya |
⅓ tl | paprikajauhetta |
1 ½ rkl | ruokaöljyä |
1 ½ dl | soijarouhetta |
1 | valkosipulinkynsi |
½ rkl | juoksevaa hunajaa |
3 dl | vettä |
Kasvisten käsittely | |
8 | perunaa (yleisperuna, keltainen pussi) |
3 | porkkanaa |
½ | punasipuli |
Liemen valmistaminen | |
2½ dl | kasvirasvakermaa, 15 % rasvaa |
2 dl | vettä |
½ | kasvisliemikuutio |
1 rkl | omenaviinietikkaa |
½ tl | suolaa |
Soijarouheen turvottaminen
Mittaa kaikki mausteet eli paprikajauhe, curry, suola ja mustapippuri erilliseen astiaan. Laita paistipannu lämpenemään liedelle ja lisää kuumalle pannulle ruokaöljy ja soijarouhe. Paista soijarouhetta miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää soijarouheen joukkoon mausteseos, valkosipuli ja hunaja. Jatka paistamista vielä noin hetkenaikaa. Lisää soijarouheen joukkoon vesi kolmessa erässä. Jätä turvonnut soijarouhe odottamaan pataan lisäämistä.
Kasvisten käsittely
Kuori ja viipaloi perunat, porkkanat ja sipuli. Sekoita kaikki keskenään.
Liemen valmistaminen
Laita vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää joukkoon kanaliemikuutio.
Mittaa kasvirasvakerma, omenaviinietikka ja suola kanaliemen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Laita uuni lämpenemään tasalämmölle 200 asteeseen.
One pot -padan kokoaminen
Voitele paistonkestävä vuoka ruokaöljyllä. Laita vuoan pohjalle noin puolet kasviksista. Lisää kasvisten päälle soijarouhe ja lisää loput kasvikset päälle. Lisää lopuksi vuokaan liemi. Painele laatikon pintaa niin, että liemi kostuttaa kaikki kasvikset tasaisesti.
One pot -pata paistetaan uunin keskiosassa noin 1–1,5 tuntia.
Vinkki: One pot -padasta saa maidottoman korvaamalla ruokakerman gluteenittomalla kaura- tai soijakasvisrasvavalmisteella. Tämän ruuan voi valmistaa paistamista vaille valmiiksi ja paistaa vasta seuraavana päivänä. Etikka estää perunoita tummumasta säilytyksen ajan. Muista vain painella perunat hyvin nesteen joukkoon ennen jääkaappiin laittamista.
Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto
Kokonaisrasva |
3,42 g |
---|---|
Rasvasta tyydyttynyttä: |
1,01 g |
Hiilihydraatit: |
9,26 g |
Suola: | 0,56 g |
Annoksen hinta
4 annoksen hinta yhteensä on alle 3 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.
Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta
Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Arkiruokaa Gluteeniton broileripizza
-
Arkiruokaa Gluteenittomat kalapuikot
-
Arkiruokaa Gluteeniton kasviskiusaus
-
Arkiruokaa Gluteeniton jauhelihakastike
-
Arkiruokaa Gluteeniton currykermaviilikastike