Gluteeniton panzanella
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
Salaatti | |
3 | nektariinia |
1-2 | kevätsipulin vartta |
200-300g | miniluumutomaatteja |
100g | gluteenitonta, vaaleaa leipää |
oliiviöljyä | |
200g | mozzarella-juustoa |
1 dl | mustia, kivettömiä oliiveja |
tuoretta basilikaa | |
Kastike | |
3 rkl | oliiviöljyä |
2 rkl | viinietikkaa |
½ tl | suolaa |
ripaus | mustapippurirouhetta |
1 | valkosipulinkynttä |
Halkaise nektariinit ja poista kivet. Hienonna kevätsipulin varret. Yhdistä kulhossa tomaatit, nektariinit, kevätsipuli. Hienonna valkosipulin kynsi. Lisää kaikki kastikkeen aineet mukaan. Pyöritä aineksia lusikalla kulhossa. Jätä maustumaan.
Leikkaa leipä isohkoiksi paloiksi. Lusikoi oliiviöljyä leipäkuutioiden päälle. Paahda ne grilliparilalla tai muurinpohjapannulla kauniin ruskeiksi. Siirrä lautaselle.
Lisää tomaatti-nektariiniseos grilliin omassa vuoassaan tai muurinpohjapannulle. Grillaa, kunnes nektariinit saavat väriä ja tomaatit pehmenevät. Siirrä tarjoiluvadille.
Leikkaa mozzarella-juusto pieniksi paloiksi. Kokoa lopuksi kaikki ainekset tarjoiluvadille; tomaatit, nektariinit, kevätsipuli, mozzarella, oliivit, leipäkuutiot ja basilika.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Arkiruokaa Gluteeniton chili sin carne linsseistä
-
Arkiruokaa Gluteeniton chili con carne naudanliha
-
Arkiruokaa Gluteeniton chili con carne broilerista
-
Arkiruokaa Gluteeniton broileririisivuoka
-
Arkiruokaa Gluteeniton broileripizza