Gluteeniton panzanella

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
Salaatti
3 nektariinia
1-2 kevätsipulin vartta
200-300g miniluumutomaatteja
100g gluteenitonta, vaaleaa leipää
oliiviöljyä
200g mozzarella-juustoa
1 dl mustia, kivettömiä oliiveja
tuoretta basilikaa
Kastike
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl viinietikkaa
½ tl suolaa
ripaus mustapippurirouhetta
1 valkosipulinkynttä

Halkaise nektariinit ja poista kivet. Hienonna kevätsipulin varret. Yhdistä kulhossa tomaatit, nektariinit, kevätsipuli. Hienonna valkosipulin kynsi. Lisää kaikki kastikkeen aineet mukaan. Pyöritä aineksia lusikalla kulhossa. Jätä maustumaan.  
Leikkaa leipä isohkoiksi paloiksi. Lusikoi oliiviöljyä leipäkuutioiden päälle. Paahda ne grilliparilalla tai muurinpohjapannulla kauniin ruskeiksi. Siirrä lautaselle. 
Lisää tomaatti-nektariiniseos grilliin omassa vuoassaan tai muurinpohjapannulle. Grillaa, kunnes nektariinit saavat väriä ja tomaatit pehmenevät. Siirrä tarjoiluvadille.  
Leikkaa mozzarella-juusto pieniksi paloiksi. Kokoa lopuksi kaikki ainekset tarjoiluvadille; tomaatit, nektariinit, kevätsipuli, mozzarella, oliivit, leipäkuutiot ja basilika.  

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.