Gluteeniton perunasose
Valmistusaineet
4 annosta
Huom! Varmista alkuperäisestä ohjeesta aineiden mittasuhteet. Annoslaskuri perustuu tekniseen laskukaavaan eikä se muuta ohjeen tekstiä. Annosmäärän muuttaminen voi vaikuttaa myös paistoastian kokoon ja kypsennysaikaan. Voimme vastata vain alkuperäisten ohjeiden laadusta.
Määrä | Ainesosa |
---|---|
1 l | vettä |
6 | perunaa (yleisperuna, keltainen pussi) |
2 dl | kevytmaitoa |
1 rkl | margariinia, 60 % rasvaa |
½ tl | suolaa |
Laita kattilaan kylmää vettä. Kuori perunat. Paloittele ne isoiksi lohkoiksi ja laita kylmän veden joukkoon kattilaan.
Kuumenna vesi ja perunat ja keitä kypsiksi noin 20–30 minuuttia. Kaada keitinvesi pois.
Soseuta perunat sähkövatkaimella tai perunasurvimella. Lisää joukkoon suola ja margariini. Kuumenna maito kattilassa tai mikrossa ja lisää se perunasoseen joukkoon.
Sekoita tasaiseksi.
Vinkki: Perunasoseesta saat laktoositonta, kun korvaat maidon laktoosittomalla maidolla.
Resepti: Sirpa Gylling, Keliakialiitto
Kuva: Tuulamaria Lempiälä, Keliakialiitto
Kokonaisrasva |
1,88 g |
---|---|
Rasvasta tyydyttynyttä: |
0,66 g |
Hiilihydraatit: |
7,93 g |
Suola: | 0,43 g |
Annoksen hinta
4 annoksen hinta yhteensä on alle 1 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.
Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta
Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Arkiruokaa Gluteeniton broileripizza
-
Arkiruokaa Gluteenittomat kalapuikot
-
Arkiruokaa Gluteeniton kasviskiusaus
-
Arkiruokaa Gluteeniton jauhelihakastike
-
Arkiruokaa Gluteeniton currykermaviilikastike