Gluteeniton puolukkamoussekakku
Valmistusaineet
12 annosta
Huom! Varmista alkuperäisestä ohjeesta aineiden mittasuhteet. Annoslaskuri perustuu tekniseen laskukaavaan eikä se muuta ohjeen tekstiä. Annosmäärän muuttaminen voi vaikuttaa myös paistoastian kokoon ja kypsennysaikaan. Voimme vastata vain alkuperäisten ohjeiden laadusta.
Määrä | Ainesosa |
---|---|
Pohja: | |
200 g | gluteenittomia ja vegaanisia kaakaotäytekeksejä |
3 rkl | vegaanista margariinia (esimerkiksi Keiju laktoositon kasvirasvalevite 70 %) |
Täyte: | |
2 ½ dl | vaahtoutuvaa kasvipohjaista kasvirasvasekoitetta (esimerkiksi Oddly Good Easy Whipping) |
2 ½ dl | sokeria |
2 tl | vaniljasokeria |
300 g (5 dl) | pakastepuolukoita |
4 tl | agar agar -jauhetta |
200 g | vegaanista maustamatonta tuorejuustoa (esimerkiksi Violife Creamy Original) |
Koristeeksi: | |
puolukoita, mustikoita, mansikoita, sitruunamelissaa |
Leikkaa irtopohjaisen vuoan (halkaisija 22-24 cm) pohjalle leivinpaperista pohjan muotoinen pala.
Sulata margariini. Hienonna keksit monitoimikoneella ja sekoita sulatettu margariini joukkoon. Painele keksimurut irtopohjavuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin.
Valmista täyte: vatkaa kasvirasvasekoite jämäkäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.
Sulata pakastepuolukat kattilassa miedolla lämmöllä ja soseuta sauvasekoittimella.
Sekoita agar agar -jauhe puolukkasoseen sekaan. Anna seoksen kiehua kattilassa miedolla lämmöllä vähintään 2 minuuttia samalla sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä muutaman minuutin ajan (enintään 5 minuuttia) välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon vegaaninen tuorejuusto sähkövatkainta käyttäen.
Sekoita puolukkasose-tuorejuustoseos vispivaahdon joukkoon. Kaada täyte irtopohjavuokaan pohjan päälle. Tasoita pinta. Peitä kakku kelmulla.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 12 tuntia, mielellään yön yli. Koristele kakku tuoreilla marjoilla ja sitruunamelissalla.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Jälkiruoat Gluteenittomat puolukka-vaniljakierteet
-
Kausileivonnaiset Gluteeniton siemennäkkäri
-
Salaatit ja alkuruoat Gluteeniton kvinoa-tabbouleh
-
Muut leivät Gluteeniton focaccia
-
Arkiruokaa Gluteenittomat aurinkoiset kaurapalat