Gluteeniton riisi-kaurapuuro

Valmistusaineet

4 annosta

Määrä Ainesosa
1 l kevytmaitoa
3 dl karkeaa riisijauhoa
1 dl gluteenitonta kauralesettä
1 tl suolaa

Mittaa maito pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen niin kauan, että maito on kiehuvaa. Lisää joukkoon karkeariisijauho ja kauraleseet. Keitä noin 10–15 minuuttia ja mausta suolalla.

Tarjoile puuro marjojen tai marjakiisselin kanssa.

Vinkki: Puurosta saa laktoosittoman korvaamalla maidon laktoosittomalla maidolla. Maidottomaksi puuron saa vaihtamalla maidon gluteenittomaan kaura- tai soijavalmisteeseen.

Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto

Ruokaohjeen ravintoarvo 100 g kohden

Kokonaisrasva

1,79 g

Rasvasta tyydyttynyttä:

1,01 g

Hiilihydraatit:

19,57 g
Suola: 0,65 g


Annoksen hinta

4 annoksen hinta yhteensä on alle 2,50 euroa.  Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.

Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta

Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.