Gluteeniton riisipuuro
Valmistusaineet
4 annosta
Huom! Varmista alkuperäisestä ohjeesta aineiden mittasuhteet. Annoslaskuri perustuu tekniseen laskukaavaan eikä se muuta ohjeen tekstiä. Annosmäärän muuttaminen voi vaikuttaa myös paistoastian kokoon ja kypsennysaikaan. Voimme vastata vain alkuperäisten ohjeiden laadusta.
Määrä | Ainesosa |
---|---|
2 dl | vettä |
2 dl | täysjyväpuuroriisiä |
5 dl | kasvirasvakermaa, 15 % rasvaa |
5 dl | vettä |
1 tl | suolaa |
Kiehauta kaksi desilitraa vettä pinnoitetussa kattilassa ja lisää kiehuvan veden joukkoon puuroriisi. Anna kiehua niin kauan, että vesi on imeytynyt kokonaan riisiin. Lisää joukkoon ruokakerma ja loput vedestä, keitä hiljalleen kannen alla välillä sekoittaen noin 40 minuuttia.
Mausta puuro lopuksi suolalla.
Tarjoillaan kanelin ja sokerin tai marjakiisselin kanssa.
Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto
Kokonaisrasva |
6,77 g |
---|---|
Rasvasta tyydyttynyttä: |
2,12 g |
Hiilihydraatit: |
1,26 g |
Suola: | 0,66 g |
Annoksen hinta
4 annoksen hinta yhteensä on alle 3 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.
Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta
Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Arkiruokaa Gluteenittomat tattarilesesämpylät
-
Arkiruokaa Gluteenittomat punajuurisämpylät
-
Arkiruokaa Gluteeniton makaronilaatikko
-
Arkiruokaa Gluteenittomat lohkoperunat
-
Arkiruokaa Gluteeniton lasagnette