Gluteeniton ruskea kastike
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
30 g (n. 2 rkl) | voita tai margariinia |
30 g (n. ½ dl) | gluteenittomia jauhoja esim. hieno riisijauho, gluteeniton kaurajauho, tattarijauho |
4 dl | nestettä (vettä, lihalientä tai kasvislientä) |
½ tl | suolaa |
ripaus | mustapippurirouhetta |
Sulata voi tai margariini kuumassa paistinpannussa. Sekoita jauhot rasvan joukkoon. Anna jauhojen ruskistua miedolla lämmöllä kauniin ruskeaksi koko ajan sekoittaen. Ole varovainen, että jauhot eivät pala.
Lisää suurustuksen sekaan kuuma vesi muutamassa erässä koko ajan sekoittaen. Voit käyttää nesteenä myös lihalientä tai kasvislientä. Keitä koko ajan sekoittaen vähintään muutaman minuutin ajan, jotta jauhot kypsyvät.
Mausta suolalla ja mustapippurirouheella. Voit halutessasi maustaa kastikkeen esimerkiksi tomaattipyreellä, soijakastikkeella tai lorauksella kermaa.
Vinkki: Lisää kastikkeeseen esimerkiksi paistettua jauhelihaa, makkaraa, nakkeja tai lihapullia.
Kuva: Heidi Hölsömäki, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Arkiruokaa Gluteeniton broileripizza
-
Arkiruokaa Gluteenittomat kalapuikot
-
Arkiruokaa Gluteeniton kasviskiusaus
-
Arkiruokaa Gluteeniton jauhelihakastike
-
Arkiruokaa Gluteeniton currykermaviilikastike