Gluteeniton ruskea kastike

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
30 g (n. 2 rkl) voita tai margariinia
30 g (n. ½ dl) gluteenittomia jauhoja esim. hieno riisijauho, gluteeniton kaurajauho, tattarijauho
4 dl nestettä (vettä, lihalientä tai kasvislientä)
½ tl suolaa
ripaus mustapippurirouhetta

Sulata voi tai margariini kuumassa paistinpannussa. Sekoita jauhot rasvan joukkoon. Anna jauhojen ruskistua miedolla lämmöllä kauniin ruskeaksi koko ajan sekoittaen. Ole varovainen, että jauhot eivät pala.

Lisää suurustuksen sekaan kuuma vesi muutamassa erässä koko ajan sekoittaen. Voit käyttää nesteenä myös lihalientä tai kasvislientä. Keitä koko ajan sekoittaen vähintään muutaman minuutin ajan, jotta jauhot kypsyvät.

Mausta suolalla ja mustapippurirouheella. Voit halutessasi maustaa kastikkeen esimerkiksi tomaattipyreellä, soijakastikkeella tai lorauksella kermaa. 

Vinkki: Lisää kastikkeeseen esimerkiksi paistettua jauhelihaa, makkaraa, nakkeja tai lihapullia.


Kuva: Heidi Hölsömäki, Keliakialiitto

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.