Gluteeniton siemennäkkäri

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
2 dl maissi- tai tattarijauhoja 
1 dl seesaminsiemeniä 
1 dl auringonkukansiemeniä 
½ dl pellavansiemeniä 
½ – 1 tl suolaa
½ dl öljyä
2 ½ dl kuumaa vettä
Pinnalle:
sormisuolaa

Toimi näin:  

Laita kolmen desilitran lasipurkkiin kerroksittain kuivat aineet: jauho ja siemenet. Painele kerroksia esimerkiksi lusikalla, jotta kerrokset pysyvät paremmin näkyvissä. Koristele purkki haluamallasi tavalla. Liitä mukaan resepti. Lahjan saajan tehtäväksi jää vain lisätä öljy ja vesi sekä sormisuola pinnalle. 

Valmista näkkäri näin:

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon öljy ja kuuma vesi. Sekoita taikina tasaiseksi. 

Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Laita päälle toinen leivinpaperi. Painele taikina tasaiseksi pellin kokoiseksi levyksi. Irrota päällimmäinen paperi. Ripottele sormisuola pinnalle ja painele suola taikinaan kädellä. Paista 150 asteisen uunin keskitasossa noin 1 h 10 minuuttia, kunnes näkkäri on rapeaa ja se on saanut hieman väriä. Anna näkkileivän jäähtyä. 

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto.

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.