Gluteeniton siemennäkkäri
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
2 dl | maissi- tai tattarijauhoja |
1 dl | seesaminsiemeniä |
1 dl | auringonkukansiemeniä |
½ dl | pellavansiemeniä |
½ – 1 tl | suolaa |
½ dl | öljyä |
2 ½ dl | kuumaa vettä |
Pinnalle: | |
sormisuolaa |
Toimi näin:
Laita kolmen desilitran lasipurkkiin kerroksittain kuivat aineet: jauho ja siemenet. Painele kerroksia esimerkiksi lusikalla, jotta kerrokset pysyvät paremmin näkyvissä. Koristele purkki haluamallasi tavalla. Liitä mukaan resepti. Lahjan saajan tehtäväksi jää vain lisätä öljy ja vesi sekä sormisuola pinnalle.
Valmista näkkäri näin:
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon öljy ja kuuma vesi. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Laita päälle toinen leivinpaperi. Painele taikina tasaiseksi pellin kokoiseksi levyksi. Irrota päällimmäinen paperi. Ripottele sormisuola pinnalle ja painele suola taikinaan kädellä. Paista 150 asteisen uunin keskitasossa noin 1 h 10 minuuttia, kunnes näkkäri on rapeaa ja se on saanut hieman väriä. Anna näkkileivän jäähtyä.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Salaatit ja alkuruoat Gluteeniton kvinoa-tabbouleh
-
Muut leivät Gluteeniton focaccia
-
Arkiruokaa Gluteeniton chili sin carne linsseistä
-
Pääruoat Gluteenitonta broileria uunijuuresten kera
-
Pääruoat Gluteeniton bataatti-kookoscurry