Gluteeniton sitruunakakku

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
125 g margariinia tai voita
3 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria 
250 g maitorahkaa
3 kananmunaa 
1 keskikokoisen sitruunan mehu (½ dl mehua)  
1 ison sitruunan hienoksi raastettu kuori 
1 tl leivinjauhetta 
½ tl ruokasoodaa 
½ tl suolaa
3 ½ dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta  
Pinnalle:
tomusokeria

Pese sitruuna hyvin. Raasta kuori raastimen pienellä terällä. Purista sitruunasta mehut lasiin.  

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri voimakkaasti yleiskoneessa tai sähkövatkaimella, kunnes seos vaalenee ja vaahtoutuu. Lisää joukkoon maitorahka. Jatka vatkaamista isoimmalla teholla noin 4 minuuttia, kunnes seos on kuohkeaa ja kevyttä. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.  

Sekoita leivinjauhe, sooda ja suola jauhoseoksen joukkoon. Sekoita seos taikinaan. Lisää sitruunankuoriraaste ja sitruunan mehu taikinaan. 

Voitele noin 22 cm irtopohjavuoan pohja ja reunat ja tomusokeroi ne. Kaada taikina vuokaan ja tasoita. Paista 175-asteisessa uunissa 45-50 minuuttia. Kakku on kypsä, kun se on saanut kauniin värin ja on kypsä keskeltä. Keskikohta voi kohota paiston aikana, mutta laskee kakun jäähtyessä.  

Anna kakun jäähtyä vuoassaan 20-30 minuuttia. Koristele kakku tomusokerilla.  

Vinkki! Maitorahkan tilalla voit käyttää saman määrän Ricotta-juustoa. Ricotta on italialainen herasta valmistettava tuorejuusto.

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto.

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.