Gluteeniton sitruunakakku
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
125 g | margariinia tai voita |
3 dl | sokeria |
1 tl | vanilliinisokeria |
250 g | maitorahkaa |
3 | kananmunaa |
1 | keskikokoisen sitruunan mehu (½ dl mehua) |
1 | ison sitruunan hienoksi raastettu kuori |
1 tl | leivinjauhetta |
½ tl | ruokasoodaa |
½ tl | suolaa |
3 ½ dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
Pinnalle: | |
tomusokeria |
Pese sitruuna hyvin. Raasta kuori raastimen pienellä terällä. Purista sitruunasta mehut lasiin.
Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri voimakkaasti yleiskoneessa tai sähkövatkaimella, kunnes seos vaalenee ja vaahtoutuu. Lisää joukkoon maitorahka. Jatka vatkaamista isoimmalla teholla noin 4 minuuttia, kunnes seos on kuohkeaa ja kevyttä. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita leivinjauhe, sooda ja suola jauhoseoksen joukkoon. Sekoita seos taikinaan. Lisää sitruunankuoriraaste ja sitruunan mehu taikinaan.
Voitele noin 22 cm irtopohjavuoan pohja ja reunat ja tomusokeroi ne. Kaada taikina vuokaan ja tasoita. Paista 175-asteisessa uunissa 45-50 minuuttia. Kakku on kypsä, kun se on saanut kauniin värin ja on kypsä keskeltä. Keskikohta voi kohota paiston aikana, mutta laskee kakun jäähtyessä.
Anna kakun jäähtyä vuoassaan 20-30 minuuttia. Koristele kakku tomusokerilla.
Vinkki! Maitorahkan tilalla voit käyttää saman määrän Ricotta-juustoa. Ricotta on italialainen herasta valmistettava tuorejuusto.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Kakut Gluteeniton Charlotte Russe
-
Jälkiruoat Gluteeniton, pähkinätön ja vegaaninen mango-passionraakakakku
-
Kakut Gluteeniton suklaakakku (vegaaninen)
-
Kakut Gluteeniton täytekakku- tai kääretorttupohja
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton kurpitsa-juustokakku